21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTENIS: Halep, Begu și Niculescu, pregătite pentru Turneul WTA de la Roma

TENIS: Halep, Begu și Niculescu, pregătite pentru Turneul WTA de la Roma

După mai bine de șapte zile solicitante la cel mai înalt nivel în tenis, începând de marți trei sportive din România vor încerca să demonstreze că toate victoriile de la Turneul Madrid Mandatory nu au fost pură întâmplare. Astfel, Simona Halep, câștigătoare la Madrid, dar și Irina Begu și Monica Niculescu vor începe cursa din cadrul puternicului turneu WTA de la Roma.

Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu vor evolua pe tabloul principal al urmatorului turneu de categoria Masters Series 1000, de la Roma, din capitala Italiei, turneu care va debuta de luni.

Pe tabloul de la Roma, Halep va juca direct în turul II cu învingătoarea meciului Lisicki – Gavrilova. De cealaltă parte, Irina Begu o va întâlni pe Margarita Gasparyan (Rusia), în primul tur, iar Monica Niculescu, tot în prima rundă, va da piept cu o jucătoare venită din calificări.

Halep, care de luni este numărul cinci WTA, a câştigat singurul meci cu Gavrilova (39 WTA), anul trecut, în turul al doilea la Indian Wells. Românca are 4-1 în duelurile directe cu Lisicki (38 WTA), ultimele patru meciuri fiind tot atâtea victorii, cea mai recentă la US Open anul trecut.

Halep este cap de serie numărul şase la Foro Italico, după ce sâmbătă a câştigat titlul la Madrid. Anul trecut, titlul la Roma a fost cucerit de Maria Şarapova, care a învins-o în semifinale pe Gavrilova. Halep s-a oprit şi ea în penultimul act, învinsă de Carla Suarez Navarro.

Irina Begu (34 WTA) va juca în runda inaugurală la Roma cu rusoaica Margarita Gasparian (47 WTA), iar Monica Niculescu (31 WTA) o va înfrunta pe Mariana Duque-Marino (Columbia), jucătoare aflată pe locul 99 în lume, venită din calificări. Monica şi Mariana sunt la egalitate în privinţa meciurilor directe, 3-3, ultimul duel revenind româncei, anul trecut, în semifinale la Marsilia (ITF).

Americanca Serena Williams, care nu a participat la Madrid din motive medicale, va fi principala favorită la Roma. La dublu, Begu şi Niculescu fac pereche, însă vor avea adversare puternice în primul tur, rusoaicele Svetlana Kuzneţova şi Anastasia Pavliucenkova.

Un cunoscut expert WTA a analizat pentru site-ul oficial al circuitului care sunt șansele celor mai cunoscute tenismene la Foro Italico. În legătură cu Simona Halep, Ravi Ubha de la WTA crede că Halep va ajunge la acest turneu cel mult În optimile de finală, acolo unde va pierde cu Svetlana Kuznetsova din Rusia.

Jurnalistul spune că rusoaica o va învinge și pe Serena Williams în sferturile de finală. Kuznetsova a mai învins-o recent pe Serena, la Miami Open.
Mergand mai departe cu analiza sa amplă, expertul WTA a analizat întregul tablou de la Roma, iar în opinia sa, cele mai mari șanse de câștig le are noul numar 2 WTA, Angelique Kerber, din Germania, care va trebui să treacă de aceeași Kuznetsova pentru un nou titlu, după cel de la Stuttgart.
Kerber a pierdut în primul meci la turneul de la Madrid, câștigat sâmbată de Halep, după o finală cu Cibulkova.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă