20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialTELENOVELA PRIVATIZĂRII OLTCHIM CONTINUĂ: Dan Diaconescu ANUNŢĂ o RĂSTURNARE de SITUAŢIE

TELENOVELA PRIVATIZĂRII OLTCHIM CONTINUĂ: Dan Diaconescu ANUNŢĂ o RĂSTURNARE de SITUAŢIE

18:48 – Avocatul lui Dan Diaconescu a anunţat că patronul OTV a venit cu banii de salarii pentru angajaţii Oltchim la uşa Ministerului Economiei, dar că nu poate trimite banii muncitorilor pentru că oficialii ministerului nu vor să-i primească.

17:03 – Dan Diaconescu nu a semnat contractul pentru privatizarea Oltchim, dar afirmă că este decis să plătească salariile angajaţilor combinatului, potrivit Realitatea.net.

“Mergem la bancă. Suntem oameni serioşi. Ne ţinem de cuvânt. Scoatem banii din bancă şi aşteptăm decizia în scris a Guvernului cum putem proceda legal ca ei să ajungă la Oltchim. Mergem la bancă. Arătăm banii de salarii şi apoi vedem ce ne arată şi guvernanţii”, a declarat luni Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu: Merg la bancă după banii de salarii. Contractul pentru Oltchim NU a fost semnat

16:13 – Guvernul s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional, prin memorandumul anexat ultimei scrisori de intenţie, că Oltchim (OLT) va fi trecută în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează, premierul Victor Ponta susţinând ulterior că societatea va intra în acest caz în administrare specială.

Intrarea combinatului Oltchim în procedură de licihidare voluntară a fost prevăzută distinct în memorandumul transmis către Fondul Monetar Internaţional (FMI) la finalul misiunii de evaluare din luna august, fiind pentru prima dată când o astfel de obligaţie este inserată într-un document final al Guvernului trimis Fondului.

Guvernul s-a angajat la FMI că Oltchim intră în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează

14:10 –  Dan Diaconescu a ieşit de la discuţiile cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu: “Avem o răsturnare de situaţie (…) Domnul Chiţoiu mi-a cerut scuze pentru ce s-a întâmplat în ultimele zile. Am discutat 90 de minute. Noi am cerut această întâlnire”.

Mai exact, când a spus “răsturnare de situaţie”, Diaconescu s-a referit la atitudinea ministrului Economiei faţă de privatizarea Oltchim după ce au stat de vorbă şi l-a informat în legătură cu detalii pe care Chiţoiu a mărturisit că nu le cunoştea.

Mai mult, realizatorul s-a declarat convins că ministrul Chiţoiu îi va comunica şi premierului Victor Ponta informaţiile aflate în urma discuţiei privind privatizarea Oltchim.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/0baa98ee75ca172a152d6907bab811ea/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&amp;amp;amp;amp;lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;lt;/a&amp;amp;amp;amp;gt;

Diaconescu: Avem o răsturnare de situaţie. Noi am putea semna azi şi plăti în februarie 2013

13:46 – Avocaţii lui Dan Diaconescu, Cristian Duţescu şi Daniel Fenechiu, au declarat că nu există un termen final pentru negocierea privatizării Oltchim.

“Nu există un termen final pentru negociera privatizării Oltchim. OPSPI nu a prezentat nicio opinie cu privire la propunerile contractuale (…) Se negociază în continuare la Ministerul Economiei”, au explicat doi dintre avocaţii lui Dan Diaconescu.

Avocaţii lui Dan Diaconescu, despre suspendarea negocierilor: În momentul ăsta nu există niciun termen cu privire la semnarea contractului

13:09 – Liderul Comitetului de criză de la Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat, luni, pentru Agerpres, că nu acceptă mila nimănui.

12:30 – Se pare că, între timp, protestele au fost reluate la Oltchim. Angajaţii s-au adunat dn nou pe platoul din faţa pavilionului administrativ al unităţii, oamenii aşteptând “un răspuns negativ sau pozitiv în ceea ce priveşte privatizarea”.

12:10 – Guvernul va plăti cei 1.400 lei reprezentând ajutor de urgenţă pentru angajaţii Oltchim doar dacă va interveni o “situaţie de criză” în care muncitorii să nu fi primit drepturi salariale timp de 2-3 luni, a declarat, luni, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Ministrul a arătat că, în prezent, salariaţii şi-au primit restanţele pentru luna iulie şi le vor primi şi pentru luna august. Câmpeanu a precizat că Ministerul Muncii va putea interveni doar în cazul în care privatizarea Oltchim nu va avea succes şi societatea va intra, probabil, în administrare specială.

“Acel ajutor de urgenţă va fi acordat prin hotărâre de guvern atunci când intervine o situaţie de 2-3 luni în care nu se pot plăti salariile”, a spus Câmpeanu.

Guvernul va PLĂTI ajutoare de urgenţă la Oltchim doar dacă angajaţii nu iau salarii timp de 2-3 luni

12:05 – Negocierile privind privatizarea combinatului Oltchim, care au fost reluate, luni, la Ministerul Economiei, au fost blocate.

Negocierile dintre Dan Diaconescu şi OPSPI pe tema PRIVATIZĂRII Oltchim, din nou SUSPENDATE

Înainte să părăsească negocierile, Dan Diaconescu a declarat că va da în judecată Guvernul dacă anulează privatizarea Oltchim.

11:10 – Dan Diaconescu a părăsit negocierile ca să anunţe presa că are de-a face cu un “vânzător ostil”. Diaconescu le-a cerut reprezentanţilor statului să permită accesul presei la discuţii. Şeful OSPI, Remus Vulpescu, a refuzat acest lucru.

“Am ieşit din mijlocul negocierilor pentru a vă face următorul anunuţ.Am încercat să negociem cu Guvernul, am cerut guvernanţilor să discutam despre Arpechim, Salrom, CFR sau Electrica, nimic din toate astea nu s-a întamplat sus, moment în care ne-am dat seama că vânzătorul este ostil, motiv pentru care am cerut domnului Vulpescu să primească presa pentru a vedea ce se întâmplă”, a declarat Diaconescu.

Diaconescu a părăsit negocierile: I-am cerut lui Vulpescu să permită accesul presei la negocieri

10:10 – Protestele au încetat la Oltchim. Angajaţii combinatului au hotărât să renunţe la manifestaţii după declaraţiile lui Dan Diaconescu, anunţă Realitatea TV.

Mai exact, angajaţii Oltchim au încetat protestul după ce Dan Diaconescu a spus că a depus în conturile Ministerului Economiei o sumă egală cu circa două milioane de lei pentru fiecare angajat în parte.

“Am depus în conturile ministerului, că garanţie, o sumă egală cu circa două milioane de lei vechi pentru fiecare angajat. Domnu Ponta putea să dea aceşti bani angajaţilor, că avans din salariu, dacă era bine intenţionat. Nu doresc amânarea contractului de privatizare, ci garanţii scrise din partea Guvernului.

Dorim garanţii că acest combinat nu se va închide şi nu se va transforma în deposzt de fier vechi. Am introdus în contractul nostru şi solicitările sindicatelor, pe care le considerăm legitime. Nu cerem decât ceea ce este indicat să cerem în carnetul de sarcini”, a declarat Diaconescu.

Luni este ultima zi în care Dan Diaconescu mai poate semna contractual de privatizare a combinatului Oltchim.

9:46 – Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Şerban Pop, au venit la sediul Guvernului luni dimineaţa, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia Oltchim.

Ministrul Economiei şi şeful ANAF au fost convocaţi la Guvern pentru a discuta cu Ponta despre Oltchim

9:11 – Dan Diaconescu face declaraţii de la locuinţa sa: “Vreau, în primul rând, să dăm banii muncitorilor. Printre altele, o să mergem şi la bancă. Aşteptăm un răspuns de la premierul Victor Ponta, să ne dea o formulă legală să dăm banii.

Acum vom merge la negocieri. Nu am lipsit nicio zi. Am pierdut patru zile din cauza guvernanţilor. Acest combinat a fost închis de Victor Ponta şi nu de Dan Diaconescu în data de 22 august. De ce nu a deschis domnul Ponta acest combinat ieri sau alaltăieri? Am plătit deja un avans pentru privatizarea Oltchim. De ce de două zile încoace guvernul nu dă câte două milioane de lei la fiecare angajat de la Oltchim?

Ne-am oferit să plătim salariile cu orice fel de risc, astfel încât angajaţii să nu moară de foame. Potrivit legii, contractul poate fi negociat până în februarie 2013. Toată soartă muncitorilor de la Oltchim se află în mână Guvernului”.

9:04 – În timp ce la Râmnicu Vâlcea angajaţii Oltchim şi-au început din nou protestele, în Bucureşti trebuie să înceapă negocierile privind privatizarea combinatului.

Potrivit avocaţilor lui Dan Diaconescu, agenda dimineţii de luni este următoarea: prima sosire va fi mai întâi la bancă, unde realizatorul TV va plăti 45 de milioane de euro din oferta pentru combinat, după care reprezentanţii statului şi cei ai lui Dan Diaconescu se vor întâlni la sediul Ministerului Economiei.

9:00 – Peste 500 de angajaţi protestează în curtea combinatului Oltchim.

_ _ _ _

Angajaţii combinatului chimic Oltchim vor relua, luni, protestele. La manifestaţii sunt aşteptate câteva sute de oameni.

Angajaţii Oltchim au anunţat, săptămâna trecută, ca vor continau să protesteze până când activitatea combinatului va fi repornită şi până când îşi vor primi salariile restante.

Pe de altă parte, au ameninţat că, dacă situaţia nu se va rezolva până la data de 1 octombrie, vor protesta şi la Bucureşti.

Luni, 1 octombrie, expiră termenul de 10 zile până la care realizatorul TV Dan Diaconescu trebuie să semneze contractul de vânzare-cumpărare a combinatului Oltchim şi să achite cele 45 de milioane de euro din oferta pentru combinat.

Dan Diaconescu a declarat, sâmbătă, că va aduce luni trei milioane de euro, “în saci”, pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi că a prezentat OPSPI o variantă de finanţare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

Citeşte şi:

PRIVATIZARE OLTCHIM. ULTIMA ZI a telenovelei. Dan Diaconescu: Luni vin cu banii în saci pentru salariile angajaţilor

UPDATE. Protestele de la Oltchim s-au încheiat fără incidente

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă