22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTecău răspunde dur unor acuzaţii legate de Cupa Davis

Tecău răspunde dur unor acuzaţii legate de Cupa Davis

Un conflict pe Facebook l-a făcut pe constănţean să răspundă în termeni duri unui antrenor din Bucureşti, care îl acuză că „taie şi spânzură” la echipa de Cupa Davis.

Constănţeanul Horia Tecău, singurul român care se regăseşte între cei mai buni 10 jucători ai lumii, a dat o declaraţie pentru presa din Olanda, ţară a cărei echipă este viitoarea adversară a României în turul 2 al Grupei 1 a zonei Euro-Africane a Cupei Davis. Olandezii au interpretat vorbele constănţeanului şi acest lucru l-a iritat pe un anume Lorenzo Popescu, ce a lansat un atac dur la adresa lui Horia, pe Facebook, acuzându-l pe acesta că face jocurile la echipa naţională.

„Noul Davis Cup captain al României: Horia Tecău, face echipa înainte de convocări, hotărăşte şi anunţă furtună înaintea Olandei! Fi-ţi (n.r. greşeala nu ne aparţine) pe fază, echipa României de elită va zdruncina serios Olanda…”, scrie pe site-ul menţionat Lorenzo Popescu, cu o mare doză de ironie. Popescu are legături cu tenisul, el fiind antrenor la un club din Capitală.

Aceste cuvinte l-au înfuriat pe Horia Tecău, care a decis să îi răspundă „atacatorului”. „Draga Lorenzo Popescu. După ce am citit mesajele tale şi am văzut cum te exprimi şi gândeşti (sau nu), nu am speranţa că o să înţelegi prea multe din ce o să-ţi scriu. O să încerc totuşi. În primul rând învaţă să scrii corect pentru că te faci de râs şi ne faci profesia de râs. Nu e vorba doar de mesajele acestea, cred că o să te ajute şi în viaţă. Dacă eşti o persoană atât de frustrată ca să trimiţi aceste mesaje îmi pare rău pentru tine. (…) Îi respect pe cei care intră să citească şi nu merită să vadă circul tău. Cu domeniul tău faci ce vrei, dar cu al meu nu”, a replicat Horia.

Jucătorul de dublu ajuns pe locul 9 în lume a continuat adresându-se aceluiaşi individ: „O să-ţi răspund la întrebare, deşi pentru felul în care te exprimi, nu meriţi. Când sunt întrebat cine va juca la dublu, răspunsul e clar. Toţi 4 jucători care sunt în echipă pot juca. Nu poate nimeni să-ţi spună cu săptămâni sau luni înainte că va juca X cu Y pentru că nu ştii dacă X şi Y vor fi convocaţi, disponibili sau în formă pentru a juca. Din declaraţia mea olandezii pot înţelege ce vor şi tu la fel. (…)”.

Tecău este cel mai bine plasat român în ierarhiile mondiale şi mulţi ar considera normal ca el să fie căpitanul echipei României şi să aibă un cuvânt de spus când se fac convocările.   

Pavel, preferatul lui Tecău

Tecău nu uită să îşi reafirme sprijinul pentru Andrei Pavel, constănţeanul fiind dorit înapoi pe banca echipei naţionale. „Andrei Pavel căpitan? Da, ne dorim să-l avem pe Andrei Pavel căpitan”, a spus Horia, care enumeră şi jucătorii care au dreptul să aleagă căpitanul: „Hănescu (57 mondial, participări în Cupa Davis), Ungur 110 mondial, 5 participări în CD), Copil (136 mondial, 6 participări în CD) Crivoi (237 mondial, 8 paricipări în CD), Tecău (9 mondial, 15 participări în CD), vor să-l aibă pe Pavel (fost 13 mondial, 27 de participări în CD) şi nu cred că trebuie să-i explicăm lui Lorenzo Popescu (zero mondial şi zero participări în CD) de ce am luat această decizie”, a încheiat Tecău.

Cele mai citite

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă