27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialTecău, în top 10 mondial

Tecău, în top 10 mondial

Deşi nu a câştigat finala disputată duminică seară la Washington, constănţeanul a obţinut punctele necesare pentru a urca până pe locul 9 în ierarhia mondială.

 

Mai bine de o lună, jucătorul de tenis din Constanţa Horia Tecău a staţionat pe locul 11 în clasamentul ATP al jucătorilor de dublu. Alături de Robert Lindstedt, Tecău a reuşit săptămâna trecută un turneu excelent la Washington, unde a ajuns până în ultimul act. Chiar dacă nu s-a impus, constănţeanul a reuşit să acumuleze suficiente puncte pentru un salt de două poziţii în clasamentul menţionat, astfel că a reuşit să pătrundă în top 10. Deşi mai sunt multe turnee de disputat în acest an, este puţin probabil ca Tecău să mai urce în ierarhie. Cea mai accesibilă poziţie este a opta, ocupată acum de Leander Pais din India, care are în faţa constănţeanului doar 70 de puncte.

Distanţa dintre locurile 7 şi 6 este irecuperabilă însă, ca să nu mai vorbim de primele două locuri, ocupate de gemenii Bryan, care au acumulat fiecare de trei ori mai multe puncte decât Tecău.

Locul 9 ocupat de Horia Tecău este cel mai bun al unui român de la Ilie Năstase. Cel mai aproape de această performanţă a fost tot un constănţean, Andrei Pavel, care a reuşit să urce până pe locul 13, de asemenea în clasamentul jucătorilor de dublu. Pavel este coordonatorul lui Tecău la echipa de Cupa -Davis a României şi, conform ATP, antrenorul personal al lui Horia.

Un aspect interesant al perioadei excelente traversate de Tecău este acela că a disputat atâtea finale, în acest sezon, câte au disputat cei doi lideri, fraţii Bob şi Mike Bryan. Constănţeanul a jucat opt finale în acest an şi a câştigat jumătate din ele, aducând totalul carierei la nouă titluri.

De remarcat şi faptul că în 2011 Tecău a câştigat din premii peste trei sute de mii de dolari, aproape jumătate cât a câştigat în întreaga carieră. 

A urcat şi la perechi

Asociaţia Tenismanilor Profesionişti (ATP) -actualizează şi o ierarhie a celor mai bune dubluri. Horia Tecău figurează în acest clasament alături de coechipierul său tradiţional, suedezul Robert Lindstedt. Cei doi se aflau înaintea turneului de la Washington pe locul cinci. Finala disputată la competiţia de peste Ocean le-a permis însă să urce un loc în ierarhie, cei doi aflându-se acum pe locul 4. La fel ca în cazul clasamentului la simplu, o urcare pe podium poate fi posibilă până la finalul sezonului, dar atingerea -primului loc pare a fi imposibilă.

4 titluri a câştigat Horia Tecău în 2011, totalul turneelor câştigate în carieră ajungând la 9.

Cele mai citite

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Dana Rogoz, mesaj emoționant cu ocazia împlinirii a 20 de ani de relație cu Radu Dragomir

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, au sărbătorit recent 20 de ani de relație, marcând acest moment special într-un mod semnificativ. Cuplul, cunoscut...

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă