12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTecău a ajuns în careul de aşi de la Wimbledon

Tecău a ajuns în careul de aşi de la Wimbledon

Dacă mai era vreo îndoială că iarba este suprafaţa preferată a dublului Horia Tecău/Robert Lindstedt, turneul de la Wimbledon a spulberat-o. Constănţeanul, alături de partenerul său nordic, a reuşit să ajungă în semifinală la capătul unui meci fabulos în care i-a avut ca adversari pe francezii Dlouhy şi Clement.

Partida a început marţi seară şi a fost întreruptă de căderea nopţii la scorul de 6-3 în favoarea sportivilor din Hexagon. A doua zi partida s-a reluat cu Tecău şi Lindstedt mult mai motivaţi şi dornici să îşi apere renumele dobândit la ediţia precedentă.

Determinarea celor doi s-a văzut în setul secund, adjudecat cu un neverosimil 6-1. Francezii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au revenit în avantaj pe tabelă, adjudecându-şi setul trei cu scorul de 6-4. 

În momentul în care tabela indica 2-1 la seturi în favoarea francezilor, pentru Tecău şi Lindstedt nu mai exista loc de eroare. Cei doi aveau nevoie să joace acelaşi tenis care i-a dus anul trecut în finală, unul aproape perfect. Cu un serviciu remarcabil, constănţeanul a fost vioara întâi a partidei.

Game-urile cu el la serviciu au fost adjudecate fără emoţii şi totul depindea de returul pe serviciul francezilor. Dlouhy şi Clement au greşit pe serviciul lor, iar Tecău şi Lindstedt au profitat egalând astfel situaţia la seturi, 2-2.

Se intra în decisiv, un set care avea să se prelungească agonizant de mult, însă astfel victoria lui Tecău şi Lindstedt a fost parcă mai frumoasă. Nici francezii şi nici dublul româno-suedez nu au cedat şi au luptat până în ultima clipă. Fiecare şi-a câştigat serviciul până la scorul de 10-10.

Tecău şi Lindstedt mai rataseră două mingi de break la 9-9, însă pe a treia au fructificat-o. Era 11-10 pentru constănţean, care urma să şi servească, arma lui letală. A folosit-o din plin şi astfel a încheiat partida cu 12-10 în setul decisiv.

FAVORIŢI

Prima şansă în semifinale

Horia Tecău şi Robert Lindstedt vor evolua în penultimul act al competiţiei de la All England Club în faţa dublului Christopher Kas /Alexander Peya.

Perechea germano-austriacă ocupă locul 31 în lume în clasamentul pe echipe din 2011, până la Wimbledon cei doi având apariţii în aceeaşi formulă în alte şase turnee.

Două semifinale, la Halle şi Casablanca, dar şi o finală la München sunt rezultatele sezonului pentru cei doi adversari.

750 puncte ATP vor primi Tecău şi Lindstedt pentru calificarea în semifinale, puncte ce le vor permite un salt considerabil în ierarhia mondială.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă