21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSute de percheziţii în ţară pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Sute de percheziţii în ţară pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează, astăzi, 143 de percheziţii domiciliare, în Suceava, Bucureşti, Constanţa şi Botoşani, ca să destructureze o grupare formată din cetăţeni români şi ucrainieni, specializată în contrabanda cu ţigări, relatează Agerpres.

DIICOT face 125 de percheziţii în judeţul Suceava, 12 în Bucureşti, patru în judeţul Constanţa şi două în judeţul Botoşani, se arată în comunicatul instituţiei.

167 de persoane sunt cercetate penal, sub acuzaţia că au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigarete provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Procurorii DIICOT susţin că la acestă grupare au aderat un jandarm de la IJJ Suceava, un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret şi un consilier local din comuna Grămeşti, care au înlesnit introducerea în ţară a mărfurilor de contrabandă de către membrii grupării.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava urmează a fi conduse 180 de persoane în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie de la IPJ Suceava, BCCO Suceava, IJPF Suceava, BCCO Iaşi, Bacău, Galaţi şi lucrători din BMJ Bacău şi SIR Suceava, Botoşani.

 

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă