28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSuspecţi bănuiţi de recrutarea de luptători pentru gruparea SI, arestaţi la Ankara

Suspecţi bănuiţi de recrutarea de luptători pentru gruparea SI, arestaţi la Ankara

10 persoane suspectate că recrutau luptători pentru gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) au fost arestaţi, luni dimineaţă, la Ankara, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Forţele speciale ale poliţiei turce au lansat operaţiunea după monitorizarea unui grup ai cărui membri au comunicat cu oameni aflaţi în zone de conflict. Cu toate acestea, nu este clar dacă aceste detenţii au legătură cu atacurile cu bombă comise în această lună la Istanbul.

Citeşte şi: Atentatul de la Istanbul: Poliţia turcă a reţinut trei cetăţeni RUȘI, acuzați că au legături cu ISIS

Începând din luna iunie, gruparea Statul Islamic a comis patru atacuri cu bombă în Turcia, potrivit autorităţilor de la Ankara. Cel mai recent dintre ele, înregistrat pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul şi s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turişti germani, şi rănirea altor 15. 

Autorităţile turce au anunţat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria şi s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul. Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaş a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziţiei turce, în apropierea gării centrale din Ankara. 

Citeşte şi: FOTO + VIDEO: Erdogan: Explozia din Istanbul, cauzată de persoane de origine siriană

Un alt atac sângeros (33 de morţi, 104 răniţi) a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibil în oraşul Suruc, din provincia Sanliurfa (sud-estul Turciei). Statul Islamic a revendicat acest atac. 

 

Cele mai citite

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă