16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSurse Digi 24: Deputatul Viorel Ştefan, propus ministru la Finanţe. Ponta susține...

Surse Digi 24: Deputatul Viorel Ştefan, propus ministru la Finanţe. Ponta susține că nu a înaintat încă o propunere președintelui

UPDATE 11.04: Premierul Victor Ponta a precizat că încă nu a prezentat președintelui Klaus Iohannis o propunere pentru Ministerul Finanțelor, întrucât acum așteaptă să fie votate Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală în Parlament.

Nu am apucat să discut cu preşedintele Iohannis şi nu am propus încă pe nimeni la Ministerul de Finanţe, pentru că aşa lucrez eu, întâi vreau să văd că sunt adoptate astăzi, în şedinţă, cele două Coduri. Până în acest moment, nu există nicio discuţie concretă şi bătută palma cu cineva”, a precizat Ponta.

În ceea ce îl privește pe Viorel Ștefan, șeful Guvernului a precizat că este unul dintre cei mai buni colegi, dar că încă nu a luat o decizie.

——–

Preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, ar putea fi propus pentru conducerea Ministerului de Finanțe, au declarat surse pentru Digi24. 

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a demisionat din funcţie, după ce a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă.

Propunerea ar fi fost făcută de premierul Victor Ponta şi ar urma să plece chiar astăzi către Palatul Cotroceni. În prezent, interimatul Ministerul de Finanţe este asigurat de Victor Ponta. 

Viorel Ştefan este membru PSD. A absolvit în 1980 Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar în 2002 a terminat doctoratul în economie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Între 1980 şi 2002 a lucrat la Întreprinderea de Navigaţie Fluvială NAVROM Galaţi. În perioada 1996 – 2008 a fost senator, iar din 2008 este deputat. 

Cele mai citite

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă