12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSurpriză pe piaţa maşinilor supersport – vezi cine plănuieşte să bată Ferrari...

Surpriză pe piaţa maşinilor supersport – vezi cine plănuieşte să bată Ferrari şi Lamborghini

Grupul McLaren intenţionează să investească un miliard de dolari într-o gamă de maşini supersport destinată pieţei, care în prezent este ocupată de constructorii Ferrari şi Lamborghini, potrivit Bloomberg.

Compania britanică plănuieşte să lanseze în următorii ani 13 modele şi variante, a spus într-un interviu Antony Sheriff, managerul McLaren Automotive. McLaren, cunoscută drept cea mai bună echipă din Formula 1 după Ferrari, şi-a deschis miercuri prima reprezentanţă la Londra, în cartierul de lux One Hyde Park.

Constructorul britanic plănuieşte să deschidă 35 de reprezentanţe în toată lumea, din care nouă se vor afla în Statele Unite ale Americii, cea mai mare piaţă pentru maşini supersport.

„E o provocare fantastică să vii pe piaţă cu un nou brand,” a declarat pentru televiziunea Bloomberg, Ron Dennis, preşedintele executiv al grupului.

McLaren deja a pus la bătaie 320 de milioane de dolari pentru a dezvolta modelul MP4-12C, care va atinge 322 de km/h, potrivit lui Sheriff. Constructorul a prezentat luna trecută varianta de curse a acestui model care va costa 500 000 de dolari.

Madelul de serie MP4-12C , succesorul lui McLaren F1, cel mai costisitor model în anii ’90 şi, totodată, cel mai rapid cu cei 386 de km/h, a primit deja 2000 de comenzi iar pentru a aciziţiona maşina, doritorii vor aştepta nu mai puţin de doi ani, potrivit oficialilor companiei.

Criteriul de performanţă
Maşina MP4-12C a primit denumirea MP4 la fel ca toate maşinile de curse McLaren construite din 1981 încoace, ultima fiind MP4-26 şi a fost pilotată de Jenson Button şi Lewis Hamilton, prezenţi şi ei ieri la deschiderea reprezentanţei din Londra. Litera „C” provine de la carbon, materialul folosit pentru construcţie maşinii, iar 12 reflectă criteriul de performanţă intern, aici intrând greutatea, aerodinamicitatea, puterea şi forţa, a spus Sheriff luna trecută.

Dennis a spus că intenţionează să vândă 47% din McLaren Automotive până la finalul acestui an pentru a reduce datoriile companiei. Executivul, care au angajat Credit Suisse Group AG pentru a se ocupa de vânzare, a declarat că progresele în acest demers se fac mai încet decât se aştepta.

„Nu ne plac datoriile,” a spus Dennis. Investitorii trebuie să fie răbdători, dar este foarte clar că profitul va veni abia peste trei sau patru ani.

Compania speră să câştige un miliarde de lire sterline în următorii conci ani, a spus Dennis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă