25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialSuperstiții de 1 ianuarie: Ce să faci să-ți meargă bine tot anul

Superstiții de 1 ianuarie: Ce să faci să-ți meargă bine tot anul

Ca să avem noroc în noul an, trebuie să avem grijă pe ce obiecte punem mâna după miezul nopții și nu trebuie să aruncăm nimic din casă, casă nu ne aruncăm norocul. 

Lucrul pe care vom pune mâna imediat după 12 noaptea va reprezenta cel mai important plan al vieţii în anul ce va urma, conform superstițiilor amintite de site-ul crestinortodox.ro.

O altă supersiţie este cea legată de dorinţa pusă la miezul nopţii. Aceasta nu trebuie rostită cu voce tare, întrucât nu se va mai îndeplini niciodată, ci rostită în gând şi neîmpărtăşită cu nimeni. Un alt lucru pe care oamenii nu au voie să îl facă în ajunul Anului Nou este să agaţe calendarul noului an înainte de 12 noaptea şi nici să întoarcă fila de calendar înainte de trecerea în anul următor, ambele atrăgând ghinionul asupra locuinţei.

Tot de ghinion vom avea parte în perioada următoare şi dacă intrăm în 2016 cu datorii sau fără bani în buzunar şi se spune că cel mai bine atragem norocul de partea noastră dacă avem bani noi, nefolosiţi, precum şi câte o bancnotă în fiecare portofel. În unele părţi ale ţării oamenii înceară pe cât posibil să nu strănute întrucât, spun aceştia, strănutul reprezintă un semn rău.

În acelaşi timp, se crede că este de prost augur să nu primeşti în casă prima persoană care îţi bate la uşă, în timp ce în unele zone se spune că dacă o femeie va intra prima în locuinţa ta vei avea parte de un an nu tocmai bun.

În prima zi din an, ce coincide în calendarul ortodox cu sărbătoare Sfântului Vasile, nu trebuie aruncat nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru a nu arunca odată cu el şi norocul.

Citește și: Sfântul Vasile, celebrat în prima zi a noului an. Ce tradiții se respectă astăzi

Totodată, ar trebui să aveţi mare grijă cu obiectele din locuinţă şi să nu spargeţi nimic în prima zi a noului an. Începutul este întotdeauna o perioadă de bucurie, astfel că nu ar trebui să plângeţi pe 1 ianuarie, spune tradiţia.

Nu se înjură şi nu se folosesc cuvinte urâte în ajun şi nici în prima zi a noului an, pentru a nu avea parte de scandaluri şi certuri în perioada următoare, întrucât se spune că ceea ce facem de ajun şi de Anul Nou (1 ianuarie) vom face tot restul anului.

Cele mai citite

Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine 30 de milioane de tone de porumb anual

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren, după finalizarea programului...

Charles Leclerc câștigă Marele Premiu al Principatului Monaco

Pilotul monegasc Charles Leclerc, reprezentând echipa Ferrari, a obținut duminică prima sa victorie în carieră în Marele Premiu al Principatului Monaco, marcând astfel a...

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au...
Ultima oră
Pe aceeași temă