29 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăEconomieConsiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au fost plafonate de guvern, a anunţat preşedintele instituţiei Bogdan Chiriţoiu. El a precizat că acest lucru se va întâmpla după ce vor exista suficiente date oferite de reţele de magazine.

Bogdan Chiriţoiu a explicat faptul că, deşi actualul Monitor conţine preţurile alimentelor furnizate de toate magazinele din ţară, aplicaţia este foarte complicat de utilizat.

În consecinţă, Consiliul a decis să elaboreze o variantă simplificată numai pentru produsele de bază identificate de executiv în lege şi în care să poată fi uşor comparate preţurile respective. Până acum, doar jumătate dintre vânzători au trimis datele necesare. El a adăugat că, şi în cazul în care nu toţi vor reuşi să se conecteze la sistem, noua aplicaţie va fi lansată în curând şi completată ulterior, pe măsură ce vor sosi informaţiile solicitate vânzătorilor.

Monitorul Preţurilor este o aplicaţie gratuită, disponibilă pe platformele Android şi IOS, şi unde consumatorii pot afla cât costă alimentele, dar şi combustibilii. Măsura plafonării temporare a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare, decisă de guvern anul trecut, a fost prelungită până la 31 decembrie 2024.

Între alimentele vizate se numără: pâinea albă simplă, lapte cu grăsimea de 1,5%, brânza telemea de vacă, iaurtul simplu, făina, mălaiul, ouăle, uleiul, carnea proaspătă de pui sau porc, legumele şi fructele.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Orezul Cărnos: O Revoluție Alimentară din Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud Într-un mic laborator din Seul, o echipă de oameni de știință sud-coreeni lucrează la un proiect revoluționar care ar putea schimba...

Theate îl sprijină pe “ghinionistul” Lukaku să-și revină pentru Belgia

Fundașul belgian Arthur Theate a declarat că nu are nicio îndoială că norocul lui Romelu Lukaku se va schimba, după ce a văzut trei...

George Simion a trădat România: Se arată într-un comunicat de presă emis de S.O.S. România

Președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici-Șoșoacă, acuză trădarea intereselor naționale de către liderul AUR George Simion a Cedat Teritorii Românești pentru Funcții în Parlamentul European Într-o declarație...
Ultima oră
Pe aceeași temă