15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSUA vor continua să emită vize şi după un eventual blocaj al...

SUA vor continua să emită vize şi după un eventual blocaj al statului federal

Serviciile consulare americane vor continua, într-o primă fază, să emită vize străinilor doritori să intre în Statele Unite, chiar şi în cazul unui blocaj al statului federal luni seară, a asigurat Departamentul de Stat, conform Mediafax.

“Activităţile biroului de afaceri consulare vor continua local şi în străinătate, ceea ce înseamnă că vor continua să livreze vize şi paşapoarte”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

Sute de mii de funcţionari americani nu ştiu dacă marţi dimineaţă vor sta acasă, soarta lor depinzând de un eventual acord în ultimul moment al Congresului pentru a evita un blocaj al statului federal.

Însă Psaki a asigurat că ministerul său, într-o primă fază, va fi puţin afectat de blocajul serviciilor publice.

Citeşte şi Statul federal este constrâns să îşi înceteze activităţile, în lipsa unui buget în SUA 

“Dacă va exista un blocaj guvernamental, activităţile Departamentului de Stat şi ale (agenţiei federale de ajutor internaţional) USAID vor putea continua în mod limitat pentru o perioadă scurtă”, a declarat Psaki, în special din cauza faptului că bugetul pentru anul 2012-2013 a fost alocat în totalitate de abia în martie.

Printre altele, a argumentat Psaki, “Departamentul de Stat şi USAID sunt agenţii de securitate naţională care vor lua măsuri pentru a continua munca în interes naţional, chiar şi în cazul închiderii şi reducerii personalului”.

Aceasta a precizat că vizita prevăzută a secretarului de Stat John Kerry, începând de marţi în Japonia şi Indonezia, se va desfăşura în continuare.

Statele Unite dispun de cea mai mare reţea diplomatică şi consulară a planetei, cu aproximativ 270 de posturi şi un total de 70.000 de funcţionari sau contractanţi.

Cele mai citite

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...
Ultima oră
Pe aceeași temă