13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSUA evită falimentul. Liderii Senatului american au ajuns la o înţelegere

SUA evită falimentul. Liderii Senatului american au ajuns la o înţelegere

Liderii Senatului american au ajuns, miercuri, la o înţelegere pentru a reporni activitatea statului federal american şi pentru a evita falimentul SUA, potrivit unor surse citate de CNN. 

Senatorii republicanii s-au reunit, miercuri, pentru a aproba termenii acordului negociat de liderul lor, Mitch McConnell, cu liderul democrat, Harry Reid.

Acordul ar finanţa guvernul federal până pe 15 ianuarie, iar limita datoriilor ar fi prelungită până pe 7 februarie. Până pe 13 decembrie, Congresmenii trebuie să pună la punct un buget pe termen lung până pe 13 decembrie.

Cu toate acestea, nu se cunosc detalii în privinţa traseului proiectului în Congres.

Cele două Camere trebuie să adopte proiectul în formă identică, pe care să-l trimită preşedintelui Barack Obama pentru promulgare.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui Camerei Reprezentanţilor a declarat că nu a fost luată nici o decizie cu privire la momentul şi modalitatea în care Senatul va trimite acordul în Camera Reprezentanţilor, pentru votare.

Congresul ar trebui să aprobe prelungirea limitei de îndatorare a Statelor Unite înainte de ziua de joi, 17 octombrie, dată după care guvernul ar putea să nu mai poată face unele plăţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă