22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSteaua, în faţa Comisiei de Disciplină a UEFA, pentru nerespectarea regulamentului la...

Steaua, în faţa Comisiei de Disciplină a UEFA, pentru nerespectarea regulamentului la Skopje

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA va analiza, în şedinţa din 22 august, cazul echipei Steaua, care a închis şedinţa de pregătire dinaintea returului cu Vardar Skopje, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, şi nu a acordat interviuri la finalul partidei, informează uefa.com.

În cazul Stelei, forul european va analiza faptul că “s-au aprins petarde şi s-au aruncat proiectile (articolul 16.2 al Regulamentului Disciplinar al UEFA)”, precum şi faptul că “şedinţa de pregătire a fost închisă şi nu s-au acordat interviuri după meci (anexa III a articolului 2, punctele 4 şi 7, din regulamentul competiţiei).”

Delegatul UEFA la meciul de la Skopje, Mark Blackborne, a declarat, marţi, pentru ProSport, că va trece în raportul său faptul că Steaua nu a deschis presei antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Vardar, relatează Mediafax.

“O să scriu tot în raport, dar decizia finală o ia UEFA. Nu este posibil aşa ceva, am rămas uluit când am auzit că Steaua susţine că antrenamentul nu trebuie să fie deschis presei. E incredibil ce a făcut clubul român, am înţeles că nu au ţinut nici o conferinţă de presă. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul e unul singur”, a afirmat Mark Blackborne.

Luni după-amiază, la Skopje, reporterii ProSport şi ProTV au fost agresaţi de Iulian Ioniţă zis “Buze”, un bodyguard care au însoţit lotul Stelei şi de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica şi Ioniţă i-au smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tănăsescu şi au şters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnaliştilor să părăsească arena şi a proferat injurii la adresa lor. Alexandra Tănăsescu a primit îngrijiri medicale la spital şi i-a fost eliberat un certificat medico-legal.

Stoica şi Ioniţă şi-au recunoscut faptele în faţa unui tribunal din Skopje, fiind amendaţi cu 25.000 de dinari (400 de euro) fiecare.

Campioana României, Steaua Bucureşti, s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după ce a trecut, cu scorul general de 5-1, de echipa macedoneană Vardar Skopje, în turul doi preliminar al competiţiei.

Cele mai citite

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă