16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSteagul UE, aruncat din Parlamentul Ungariei

Steagul UE, aruncat din Parlamentul Ungariei

Un deputat al partidului naţionalist radical Jobbik şi un parlamentar independent au îndepărtat, joi, două steaguri ale Uniunii Europene din sala de şedinţe a Parlamentului şi le-au aruncat pe o fereastră în piaţa Kossuth, relatează MTI, arată Mediafax.

Înaintea acestui incident, parlamentarul Tamas Gaudi-Nagy din cadrul partidului Jobbik a criticat Guvernul pentru că le permite cetăţenilor străini să cumpere terenuri agricole în Ungaria, numind legea respectivă o “trădare capitală”.

Gaudi-Nagy a fost susţinut de independentul Balazs Lenhardt, fost membru al Jobbik.

Parlamentarii partidului Jobbik au protestat şi anterior faţă de noua lege privind terenurile din Ungaria ocupând pupitrul preşedintelui Parlamentului.

Gaudi-Nagy a declarat pentru MTI că terenurile Ungariei vor fi “predate străinilor” de la 1 mai. El a acuzat Uniunea Europeană şi a făcut apel la rezistenţă. El a declarat, de asemenea, că este inacceptabil ca steagul UE, un “simbol al colonizării”, să fie amplasat în sala de şedinţe a Parlamentului, deşi nu există o prevedere legală în acest sens.

Vicepreşedintele Parlamentului, Istvan Jakab, a anunţat la scurt timp după acest incident că steagurile au fost puse la loc, adăugând că Parlamentul va lansa o procedură.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă