18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSpecia umană va dispărea în următorii 100 de ani?

Specia umană va dispărea în următorii 100 de ani?

Un om de ştiinţă australian susţine că oamenii vor dispărea în următorii 100 de ani, din cauza schimbărilor climatice. Într-un interviu acordat ziarului The Australian, Frank Fenner, care a fost profesor emerit de microbiologie la Australian National University, a spus că “noi, oamenii, urmează să dispărem. Tot ceea ce facem acum vine prea târziu”.

Iată câteva dintre cele mai interesante declaraţii făcute de Fenner (95 de ani), membru al Scademiei de Ştiinţă a Australiei şi al Societăţii Regale, care a avut un rol esenţial în eradicarea variolei. El susţine că adevărata problemă o constituie explozia populaţiei şi consumul nestăpânit. Potrivit lui Fenner, vom avea aceeaşi soartă precum populaţia de pe Insula Paştelui. Omul de ştiinţă avertizează că schimbările climatice sunt doar la început şi că specia umană va merge probabil pe acelaşi drum cu multe alte specii pe care le-am văzut dispărând.

Publicaţia australiană citată de HotNews scrie că, potrivit datelor Naţiunilor Unite, populaţia globului va depăşi 6.9 miliarde de persoane în acest an. Fenner crede că “soarta oamenilor este pecetluită”, dacă nu se iau măsuri decisive pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Ziarul precizează că Fenner, care acordă foarte rar interviuri, a făcut aceste declaraţii la casa sa aflată într-o suburbie din Canberra.

Fenner a absolvit University of Adelaide în 1938, după care a intrat în Royal Australian Army Medical Corps, lucrând în Egipt şi Papua Noua Guinea. Până de curând, omul de ştiinţă a lucrat la John Curtin School of Medical Research din cadrul Australian National University, unde a activat ca director între 1967-1973. În 1973, el a înfiinţat Centre for Resource and Environmental Studies.

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă