16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSpania vrea despăgubiri după isteria din jurul virusului E.coli

Spania vrea despăgubiri după isteria din jurul virusului E.coli

Spania intenţionează să solicite despăgubiri pentru prejudiciile cauzate agricultorilor săi de informaţiile privind responsabilitatea castraveţilor spanioli în intoxicaţia alimentară cu virusul E.coli, soldată cu numeroşi morţi în Europa, afirmă ministrul spaniol de Externe, Trinidad Jimenez, potrivit Mediafax.

“Vom evalua cuantumul daunelor provocate, iar apoi vom solicita compensaţii Comisiei Europene”, a spus şeful diplomaţiei spaniole.

“Deocamdată, ceea ce este important din punct de vedere al sănătăţii alimentare este să stabilim originea infecţiei. Am spus întotdeauna că trebuie să aşteptăm analize pertinente pentru a stabili dacă infectarea s-a produs la origine sau pe durata transportului”, a spus ea.

O specie rară a bacteriei E.coli este la originea epidemiei mortale din Germania, dar nu a fost găsită în castraveţii importaţi din Spania, iar sursa nu a fost identificată.

Comisia Europeană a anunţat marţi seara nouă decese în Germania şi unul în Suedia, în timp ce autorităţile germane au semnalat 15 decese şi 373 de cazuri de îmbolnăviri.

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă