22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialŞpaga pentru o cameră în cămin studenţesc - 600 de euro

Şpaga pentru o cameră în cămin studenţesc – 600 de euro

A reînceput goana studenţilor după un loc în cămin. Cei fără şanse de-a apuca o cameră după reguli normale, mai au doar posibilitatea, ilegală, de-a da şpagă. Un material pe acest subiect a fost realizat de Realitatea TV. Preflul pentru un loc într-un cæmin studenflesc pentru 2012 aproape cæ s-a dublat faflæ de anul trecut. Însæ, chiar øi aøa, nu e lipsæ de clienfli, pentru cæ studenflii nu-øi permit sæ plæteascæ o chirie de câteva sute de euro în fiecare lunæ pentru o garsonieræ sau un apartament.

 

În anunflurile postate de studenfli pe internet se vehiculeazæ cifre colosale. De pildæ, o cameræ într-un cæmin modernizat de la ASE costæ 600 de euro.

“Eu pot sæ las la 550, dar mai jos de atât nu cobor. Mai jos de 550 de euro, nu? NU. Øi, oricum eu aøtept un ræspuns la ofertæ”, spune o studentæ.

O altæ studentæ, care a obflinut un loc în cæmin, cere øi mai mult, deøi habar nu are cum aratæ camera care tocmai i-a fost repartizatæ.

Cu 700 de euro øi-a vândut locul din cæmin øi o studentæ al cærei pærinte este cadru didactic. Încæ din anunfl tânæra a dat asiguræri cæ norocosul care va sta în locul ei nu va mai plæti nimic pe toatæ perioada anului universitar 2012-2013.

Cine sunt aceøti “vânzætori de locuri”?
“Sunt studenfli din Bucuresti, care îøi falsificæ documentele øi preferæ sæ scoatæ un ban, vânzându-øi locurile de cazare din cæmine.”, spune Alexandru, reprezentat al studenflilor de la SNSPA.

Ca în fiecare an, reprezentanflii rectoratului amentinflæ cæ îi vor exmatricula pe tofli studenflii prinøi cæ îøi vând locurile.

“Am exmatriculat, anul trecut, 6 studenfli, acum 2 ani-10, iar acum 3 ani am avut un numær mai mare, aproape 35 sau peste 35 de studenfli.”, spune MIHNEA COSTOIU, rector Universitatea Politehnica.

20 de mii de studenfli au ræmas anul acesta færæ locuri în cæmine, iar situaflia se înræutæfleøte pe zi ce trece pentru cæ nici apartamentele sau garsonierele de închiriat nu au prefluri accesibile.

 

Cele mai citite

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă