33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialȘoseaua Bucureşti-Adunaţii Copăceni va fi modernizată cu 95 de milioane de lei

Șoseaua Bucureşti-Adunaţii Copăceni va fi modernizată cu 95 de milioane de lei

Șoseaua Bucureşti-Adunaţii Copăceni va fi modernizat pentru suma de 95 de milioane de lei, cu TVA, de către asocierea româno-italiană Eurogen Filiala Aninoasa – Aleandri – Beozzo Costruzioni – Smart Building Project. Tronsonul de drum are o lungime de 11,6 kilometri, contractul iniţial pentru acest proiect, semnat cu Romstrade, fiind reziliat acum doi ani.

Obiectivul contractului vizează modernizarea DN5 Bucureşti – Giurgiu, între km 7+573 şi km 19+220, pentru asigurarea infrastructurii de bază necesare cererii de transport în creştere către graniţa cu Bulgaria, respectiv vama Giurgiu, potrivit CNADNR.

Valoarea totală a acestui contract este de 76,1 milioane lei fără TVA, din care 85% reprezintă finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană.

Durata de execuţie a lucrărilor este de un an, la care se adaugă o perioadă de garanţie de doi ani, potrivit Mediafax.

Contractul iniţial pentru aceste lucrări a fost atribuit în martie 2011 companiei Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru 80,2 milioane lei fără TVA. CNADNR a reziliat acordul la finele anului 2012, invocând nerespectarea termenelor de execuţie, şi a reluat procedura de achiziţie.

Nelu Iordache a fost trimis în judecată într-un dosar privind deturnarea de fonduri europene, iar Romstrade a intrat în insolvenţă în decembrie 2012.

Cele mai citite

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă