12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialŞofer, arestat, după ce a accidentat mortal un bărbat

Şofer, arestat, după ce a accidentat mortal un bărbat

Un şofer de 28 de ani, din localitatea vasluiană Băceşti, a fost arestat, marţi după-amiază, pentru ucidere din culpă, după ce a accidentat mortal cu maşina un bărbat de 50 de ani, apoi a fugit de la locul faptei şi a incendiat autoturismul pentru a şterge urmele, relatează Mediafax.

Potrivit cercetărilor făcute de poliţiştii vasluieni, în noaptea de luni spre marţi, bărbatul de 50 de ani a fost lovit în plin de maşina condusă de tânărul de 28 de ani, victima fiind apoi târâtă pe o distanţă de aproximativ 850 de metri, pe şoseaua care tranzitează localitatea Dumeşti, respectiv DN 15 D.

Şoferul a fugit apoi de locul accidentului, iar după ce a parcurs peste 30 de kilometri şi-a stropit maşina cu benzină şi i-a dat foc într-o râpă din localitatea băcăuană Roşieşti pentru a distruge urmele accidentului, susţin anchetatorii.

“În urma unui apel la numărul de urgenţă 112, prin care am fost sesizaţi despre existenţa unei persoane decedate pe şosea, s-au declanşat procedurile specifice pentru identificarea şoferului care a provocat accidentul. Astfel, s-a constituit o echipă complexă de cercetare la faţa locului, formată din 20 de poliţişti rutieri, de acţiuni speciale şi de ordine publică, care a instituit filtre rutiere şi a făcut cercetări în comunele şi judeţele învecinate. După nouă ore de căutări, s-a reuşit identificarea şoferului care a provocat accidentul”, a declarat, marţi, responsabilul mass-media de la Poliţia Judeţeană Vaslui, Alina Tonică.

La câteva ore de la prinderea sa, şoferul de 28 de ani a fost prezentat de procurori instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au acceptat propunerea şi au emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile pe numele tânărului pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetări la locului faptei.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă