30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSituaţie DISPERATĂ pentru marinarii ROMÂNI sechestraţi de egipteni pe nava Olympus

Situaţie DISPERATĂ pentru marinarii ROMÂNI sechestraţi de egipteni pe nava Olympus

Au trecut aproximativ două luni de când vasul Olympus este sechestrat de autorităţile egiptene pe motivul neplăţii taxelor portuare. Cei 29 de marinari români aflaţi pe navă sunt într-o situaţie critică după ce au rămas fără provizii, conform realitatea.net.

Românii i-au scris preşedintelui Traian Băsescu trimiţând autorităţilor române un mesaj de ajutor. Ei au rămas fără alimente, apă sau bani, iar în prezent primesc alimente cu raţia. Din cauza situaţiei de la bord există riscul izbucnirii unui incendiu.

“S-au acordat şi medicamente la bord. S-a acceptat să primească provizii: apă şi combustibil. Dar din păcate cam atât putem face până la ora asta. Vorbim de salariile restante si repatriere care intră în atribuţiile strict ale armatorului, iar armatorul se pare că are probleme financiare”, a spus Adrian Mihălcioiu, lider Sindicatul Liber al Navigatorilor. 

Nava are la bord 34 de marinari, din care 29 sunt români. Marinarii nu şi-au mai primit salariile de patru luni de zile.

Situaţie disperată şi pentru marinarii de pe navă care a rămas fără combustibil în Mauritania. “Nimeni nu mai răspunde. Nu mai au combustibil. Comandantul a trimis mesaj de distress. Nava se află într-o situaţie foarte periculoasa. În mod normal, când o navă rămâne fără combustibil este într-un pericol extrem pentru în ceea ce priveşte condiţiile de muncă şi chiar viaţa este pusă în pericol”, a spus Mihălciou.

Nava, sub pavilion liberian, are la bord un căpitan român şi 16 marinari egipteni.

Cele mai citite

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă