15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialSituaţie de urgenţă pe Dunăre: O barjă cu substanţe chimice s-a scufundat...

Situaţie de urgenţă pe Dunăre: O barjă cu substanţe chimice s-a scufundat lângă Hârşova

O barjă încărcată cu substanţe chimice folosite în agricultură s-a scufundat în Dunăre, duminică dimineaţa, în apropiere de localitatea Hârşova, anunţă NewsIn.

“De la căpitănia Hârşova am aflat că ar fi încărcată cu uree. Oricum, e substanţă pentru agricultură. Încărcătura e din Portul Ismail, nava e sub pavilion moldovean şi se îndrepta spre una din ţările din fosta Iugoslavie, nu se ştie exact. La ora aceasta se balizează zona. Sunt nave plecate din portul Hârşova pentru a nu periclita circulaţia pe Dunăre. Am convocat comandamentul pentru situaţii de urgenţă şi ca primă măsură s-a oprit pescuitul pe Dunăre”, a declarat Claudiu Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa, citat de Realitatea Tv.

Autorităţile constănţene au asigurat zona unde s-a produs accidentul şi încearcă să contacteze proprietarul navei pentru a stabili cu exactitat natura încărcăturii.

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă