20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSistemul educaţional – principala schimbare pe care tinerii lideri ar face-o în...

Sistemul educaţional – principala schimbare pe care tinerii lideri ar face-o în România

Schimbarea poate îmbrăca diferite forme, iar cea pentru care România resimte cea mai acută nevoie este schimbarea prin progres. În cadrul unui sondaj realizat de Fundaţia LEADERS, tinerii lideri au identificat ca principală schimbare necesară cea a sistemului educaţional. Pentru a face primii paşi în această direcţie, tinerii aleg să investească în programe care presupun procese de învăţare experienţială.

Fundaţia LEADERS a realizat în luna martie 2012 un sondaj pentru a releva care sunt primele schimbări pe care tinerii de elită le-ar face în România. Studiul realizat pe un eşantion de 530 de respondenţi arată că principalul lucru pe care tinerii l-ar schimba în România este “sistemul educaţional” cu un procent de 53%, urmat de “clasa politică” cu un procent de 25% şi “sistemul sanitar” pe care 10% dintre aceştia l-ar schimba. Profilul celor care au luat parte la sondaj este cel al tânărului orientat spre performanţă, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, cu domiciliul în ţară sau străinătate, o mare parte din respondenţi fiind membri ai comunităţii LEADERS.

Eşantionul a cuprins şi absolvenţi ai celei mai apreciate şcoli de leadership din România, LEADERS School, tineri care au participat la program în intervalul 2008-2011. Participanţii LEADERS School dau viaţă cuvintelor lui Mahatma Gandhi, fiind ei înşişi schimbarea pe care o doresc în lume.

Deoarece schimbarea sistemului educaţional se poate realiza doar pe termen lung, viitorii lideri au facut un prim pas spre aceasta, participând la programe precum LEADERS School care presupun procese de învăţare experienţială.

Întrebat cum i s-a schimbat viaţa după LEADERS School, Daniel Rusu, Partener pe Business Development în cadrul unei firme de consultanţă în management local, a declarat: “LEADERS School a însemnat pentru mine mai mult decât o şcoală de leadership, a însemnat o experienţă de viaţă. Oamenii pe care i-am cunoscut, atât invitaţi, cât şi participanţi, au fost punctul de la care s-a schimbat ceva în percepţia mea asupra viitorului, succesului, paşii următori în carieră şi pasiuni.

Daniel a absolvit Şcoala de Management din Strasbourg  şi s-a întors în ţară la oferta de a coordona un proiect de dezvoltare a unei companii viticole din România pe piaţa chineză.

În primăvara aceasta va avea loc cea de-a noua ediţie  LEADERS School în perioada 1-7 Aprilie în Predeal la Hotel Orizont, unde tinerii dornici de schimbare se vor întalni cu: Şerban Toader, Senior Partner KPMG, Justin Capră, Inventator; Dragoş Anastasiu, Preşedintele Eurolines, Gabriel Liiceanu, Filozof şi Scriitor; Mihaela Nicola, CEO The Group, Roberto Lazarov, CEO-ul FunDeal; Dan Perjovschi, Artist; Rucsandra Hurezeanu, Fondator Ivatherm, actorul Ion Caramitru, muzicianul Grigore Leşe, dar şi Producătorul TVR Silvia Ghiaţă. De asemenea, companiile responsabile susţin performanţa şi investesc în educaţie, oferind burse tinerilor de elită cu posibilităţi financiare reduse. Anul acesta, 10 dintre cele 30 de locuri sunt finanţate integral şi parţial de Romtelecom, Ursus Breweries, Adobe Romania şi Coca Cola Hellenic.

Pentru a putea lua parte la LEADERS School, tinerii care se încadrează în profil se pot înscrie pe site-ul programului www.leadersschool.ro.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă