21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSiria acuză Turcia că a agresat membrii echipajului avionului interceptat

Siria acuză Turcia că a agresat membrii echipajului avionului interceptat

Compania aeriană naţională siriană acuză autorităţile turce că au “agresat” echipajul avionului interceptat în Turcia, informează AFP, citată de Mediafax.

“Autorităţile turce au agresat membrii echipajului înainte de a acorda autorizaţia pentru decolarea de la Ankara”, acuză directorul companiei Syrian Air, fără a preciza natura “agresiunii”.

Aida Abdel Latif a precizat că “agresiunea” a avut loc după ce echipajul a refuzat să semneze un document care stipula că avionul a efectuat o aterizare de urgenţă.

“Avioanele militare turce au obligat avionul să aterizeze fără ca pilotul să fi fost avertizat, argumentând că era o inspecţie. S-ar fi putut produce un accident când s-au apropiat avioanele militare”, a spus Abdel Latif.

Avionul a aterizat până la urmă la Damasc joi dimineaţă.

Aparatul, care zbura pe ruta Moscova-Damasc, a fost interceptat miercuri seară de Forţele Aeriene turce pentru că existau suspiciuni că transporta o încărcătură suspectă. Avionul Airbus A-320 a fost escortat de două aparate F4 şi a făcut escală pe aeroportul Esenboga din Ankara.

Citeşte şi:

Vladimir Putin AMÂNĂ vizita în Turcia, pe fondul TENSIUNILOR după INTERCEPTAREA AVIONULUI SIRIAN


Aviaţia siriană are ordin să intercepteze orice avion turc care pătrunde în spaţiul aerian al Siriei

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă