12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSEX CU MINORI: Doru Iuga şi Klaus Zander arestaţi timp de 29...

SEX CU MINORI: Doru Iuga şi Klaus Zander arestaţi timp de 29 de zile

UPDATE 2 – Judecătorii au dat mandate de arestare pentru cele 7 persoane în dosarul de prostituţie masculină cu minori.

UPDATE 1 – vineri, 1 iulie: Judecătoria Sectorului 2 va dezbate începând cu ora 14:30 propunerea procurorilor bucureşteni de arestare a 7 persoane în dosarul reţelei de prostituţie masculină cu minori. Anchetatorii cer arestarea lui Dorui Iuga, director de programe la OTV, a omanilor de afaceri Klaus Zander şi Andrei Staicovici şi a încă patru persoane – Viorel Manolache, Romeo Ştefan Haciadurian, Adrian Dobre şi Costel Ţurcan.

Potrivit unor surse judiciare, Zander şi Iuga sunt acuzaţi de întreţinere de relaţii sexuale cu minori.

 

Klaus Zander, un om de afaceri german, acţionar în mai multe societăţi comerciale care operează în România, şi Doru Iuga, directorul postului OTV, au fost duşi ieri la audieri de poliţiştii bucureşteni, fiind suspectaţi de implicare într-o reţea de prostituţie masculină care se folosea inclusiv de minori.

Potrivit primelor informaţii, Zander ar fi liderul filierei, iar Iuga ar fi fost unul dintre clienţi, în cazul său procurorii urmând să stabilească dacă a întreţinut relaţii sexuale cu minori şi dacă avea cunoştinţă că unii dintre partenerii sexuali nu împliniseră încă vârsta majoratului. 

Operaţiunea demarată ieri de anchetatori a presupus şi derularea a peste 20 de percheziţii în Bucureşti. În urma descinderilor, aproximativ 30 de persoane, printre care şi oameni de afaceri, au fost duse la Poliţia Capitalei pentru audieri. Surse judiciare susţin că germanul Klaus Zander constituise de mai mulţi ani reţeaua de prostituţie masculină, în care erau folosiţi pentru satisfacerea clienţilor şi copii de numai 11-12 ani.

De altfel, dosarul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a pornit de la un pont primit de procurori în timp ce aceştia anchetau moartea unui copil de 11 ani, găsit decedat şi abuzat sexual într-o pădure de lângă Bucureşti.

Legături cu mafia asiatică

Un alt aspect interesant priveşte afacerile şi conexiunile lui Zander cu mafia asiatică. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, numele lui Klaus Zander apare în cel puţin zece societăţi comerciale. Euxin Trucks, Sualk Company SRL, Kam Suport Transilvania, UZ Brichet SRL sunt doar câteva dintre firmele sale. Cea mai importantă este Transeuro Link, o societate de comisionariat vamal foarte activă în Portul Constanţa.

Numele firmei apare şi în rechizitoriul procurorilor DIICOT prin care a fost deferită justiţiei una dintre cele mai puternice grupări de crimă organizată transfrontalieră care, după cum a relatat recent România liberă, ar fi scos ilegal din România circa 600 milioane dolari, în numai câţiva ani. Gruparea, din care fac parte mai mulţi cetăţeni chinezi şi vietnamezi, era controlată, printre alţii, şi de Hoa Le Duc. În dosarul DIICOT, vietnamezul a fost arestat aproape un an pe parcursul lui 2010.

Ce caută numele lui Klaus Zander, interogat ieri în dosarul de proxenetism, în contextul afacerilor mafiei asiatice? Anchetatorii au stabilit că această grupare importa mărfuri din Vietnam şi China folosind documente false, pentru a evita plata taxelor la momentul aducerii lor în România. Iar rechizitoriul  DIICOT pune în lumină contextul exact:

„Pentru formalităţile de comisionariat vamal era folosită SC «TRANSEURO LINK» SRL, Constanţa (controlată de Klaus Zander – n.r.), cu punct de lucru în Portul Agigea, iar pentru transportul mărfurilor din vamă la beneficiar, SC «TRANS ARPEGIO» SRL Constanţa, unde asociaţi majoritari erau inculpata Qin Ping, martorul Şuta Cristian Adelin şi numita Le Duc Mariana, soţia inculpatului Le Duc Hoa”, arată procurorii DIICOT în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe Hoa Le Duc şi restul grupării de oameni de afaceri asiatici.

Nu în ultimul rând, informaţii recente au relevat şi existenţa unor conexiuni între afacerile lui Hoa Le Duc cu mafia din Portul Constanţa, dosarul fiind în acest moment instrumentat de procurorii DNA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă