20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSever Muresan ramane dupa gratii

Sever Muresan ramane dupa gratii

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis, astazi, suspendarea dosarului privind extradarea lui Sever Muresan catre autoritatile din Dijon (Franta) si mentinerea acestuia in stare de arest.

Magistratii au admis astfel ambele cereri ale procurorului.

In prelabil, procurorii Parchetului General au cerut suspendarea judecarii cauzei pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta in legatura cu o exceptie trimisa spre rezolvare de instanta suprema. Procurorul considera ca trebuie suspendat si dosarul privind extradarea lui Muresan in Dijon, care s-a luat in discutie astazi, deoarece exceptia de neconstitutionalitate admisa partial de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul privind extradarea acestuia in Lille are legatura si cu dosarul judecat astazi.

De asemenea, procurorul de sedinta a cerut si mentinerea lui Muresan in stare de arest preventiv pana la solutionarea acestei exceptii de neconstitutionalitate.

Sever Muresan a cerut judecatorilor sa fie pus in libertate, deoarece pentru acuzele care ii sunt aduse de autoritatile franceze a fost judecat in trei tari, si anume in Elvetia, unde a executat si o pedeapsa cu inchisoare, in Franta, unde a primit 18 luni de detentie, si in Romania, unde are un proces pe rol la Tribunalul Constanta in dosarul privind Banca Dacia Felix.

Potrivit mandatului european de arestare emis la 23 ianuarie 2007, pe numele lui Sever Muresan, acesta este acuzat de un judecator de instructie al Tribunalului de Mare Instanta din Lille ca ar fi pus la cale asasinarea elvetianului Rolf Gehrig, care lucra in domeniul financiar si ca ar face parte dintr-un grup infractional organizat. Trei indivizi din acest grup l-au indicat pe Muresan ca ar fi pus la cale asasinarea elvetianului pentru un litigiu ce viza mai multe milioane de dolari.

Muresan este acuzat de savarsirea a cinci infractiuni: asociere in vederea comiterii infractiunii de omor, spalare de bani, asocierea in vederea comiterii de infractiuni, fals si uz de fals.

Sever Muresan a fost arestat la 15 martie a.c., intr-un restaurant din Herastrau.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă