15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSerbia: 14 persoane din Africa, suspectate că ar avea Ebola, supravegheate

Serbia: 14 persoane din Africa, suspectate că ar avea Ebola, supravegheate

14 persoane care au sosit din țări din Africa unde s-au înregistrat cazuri de Ebola au fost plasate sub supraveghere de autoritățile sârbe, la intrarea în țară, informează Tanjug, conform Mediafax.

Potrivit procedurilor aplicate în sistemul de sănătate din Serbia, toate persoanele care sosesc din zone "de risc" sunt supuse unui control medical la aeroport, unde sunt emise ordine de supraveghere medicală, a declarat Bojana Grgic.

"Începând de joi, au fost emise 14 astfel de ordine. Cetăţenii care sosesc din ţările considerate zone de risc sunt obligaţi să ia legătura cu departamentul epidemiologic din cadrul Institutului de Sănătate în 24 de ore", a adăugat Grgic.

Ei vor fi în legătură cu epidemiologii, astfel că aceştia îi vor putea monitoriza pe durata eventualei perioade de incubaţie a virusului, a explicat Bojana Grgic.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul Ebola, care se răspândeşte prin contact direct cu sângele sau fluidele corporale ale persoanei infectate, a provocat moartea a 1.013 persoane şi infectarea altor 1.848.

În urma epidemiei, au fost declarate stări de urgenţă medicală în Nigeria, Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă