24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialŞeful serviciului tehnic de la Giuleşti: Mă simt total nevinovat

Şeful serviciului tehnic de la Giuleşti: Mă simt total nevinovat

Şeful serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, a spus luni, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că după 32 de ani de activitate în care nu a avut nicio abatere, se simte total nevinovat în legătură cu incendiul din 16 august, în urma căruia au murit cinci bebeluşi, potrivit Realitatea.net.

La ieşirea din sediul Parchetului, avocatul lui Dima a spus că acesta dat un supliment de declaraţie în faţa anchetatorilor, fiind aşteptate rapoartele de specialitate şi raportul de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) privind atribuţiile de serviciu ale şefului serviciului. Apărătorul a mai spus că Dima se va prezenta în faţa procurorilor ori de câte ori va fi chemat.

“Când în 32 de ani de activitate nu am avut niciun fel de abatere, atunci eu mă simt total nevinovat”, le-a spus Dima ziariştilor.

Asistenta Florentina Cîrstea, cercetată în stare de arest preventiv, a fost audiată de asemenea luni dimineaţă de procurori.

Cinci bebeluşi au murit şi şase au fost răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

În acest dosar procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, precum şi faţă de şeful Secţiei de Neonatologie, Adrian Toma. Cîrstea este arestată din 24 august, iar Dima şi Toma sunt cercetaţi în stare de libertate.

Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă