21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialŞeful mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, arestat preventiv (Video)

Şeful mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, arestat preventiv (Video)

Cel perceput ca liderul mafiei imobiliare din Timişoara, Ionel Cârpaci, a fost arestat preveniv pentru 29 de zile, decizia aparţinând Tribunalului Timiş. Anterior, acesta fusese reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, într-un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi angajaţi de la Cartea Funciară şi notari.

Ionel Cârpaci este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, printre care falsul în înscrisuri oficiale, uzul de fals, înşelăciunea cu consecinţe deosebit de grave şi falsul privind identitatea. Mai exact, în perioada ianuarie 2006 – februarie 2008, Cârpaci a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, ambele emise în fals în numele primarului Gheorghe Ciuhandu şi a secretarului Ioan Cojocari. Prejudiciul total creat unei firme private, SC Italrom Construcţii Timişoara, care a achiziţionat un teren, şi Primăriei Timişoara este de aproape 550.000 de euro.

“Inculpatul este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înşelăciune, instigarea la abuz în serviciu a unor funcţionari publici, instigarea la fals privind identitatea, instigarea la fals intelectual. Hotărârea de arestare preventivă este supusă recursului”, ne-a comunicat judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel.

Unul dintre notarii care ar putea fi audiaţi în acest dosar este Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste, care a legalizat o serie de contracte în care Ionel Cârpaci sau acoliţii săi au fost parte. De remarcat că la acelaşi procuror şi-a făcut ucenicia şi Paula Cojocari, fiica secretarului Primariei Timişoara, Ioan Cojocari.

“Fiica mea a făcut practica la Criste, e adevărat, dar eu nu am nicio legătură cu Ionelaş. Noi suntem primii interesaţi să spargem mafia pentru că ne pătează semnătura, mie şi primarului”, spunea Cojocari, nu cu mult timp în urmă, întrebat dacă fiica sa lucrează la biroul notarial unde baştanii din Timişoara îşi legalizează tranzacţiile imobiliare.

“Toată şmecheria este împotriva mea, că am semnat, că am făcut, că am falsificat. Că eu aş fi “clanu’ mafiot”. Dar nu am fost nici măcar intermediar la aceste cazuri. Credeţi că eu ştiu cine putea să falsifice atât de bine o semnătură a primarului Ciuhandu? Numai cineva din primărie ştia toate lucrurile alea, ca să facă lucrarea. Habar nu am cine a făcut asta, dar fără primărie nu se putea”, s-a apărat Cârpaci în momentul în care s-a declanşat ancheta penală în legătură cu cele două terenuri.

Reţinerea şi perspectiva arestării preventive a unuia dintre cei mai importanţi lideri ai comunităţii rome din oraşul de pe Bega este o acţiune şocantă a oamenilor legii, în condiţiile în care, în ultimii ani, Cârpaci a mai făcut obiectul unor cercetări penale derulate de DIICOT, sub coordonarea procurorului Carmen Martinov, însă de fiecare dată a scăpat cu basma curată.

Cele mai citite

Orban, mesagerul lui Putin? Rusia consideră “acțiune ostilă” decizia UE de a nu ține cont de refuzul Ungariei în privința ajutorului pentru Ucraina

Decizia UE de a nu ține cont de obiecțiile Ungariei în chestiunea sprijinului pentru Ucraina este inclusă de Rusia în seria "acțiunilor ostile", a...

STB, despre un accident produs astăzi, în care a fost implicat un tramvai

Un autoturism a virat, fără să se asigure, pe Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Floreasca din Capitală, sens Banu Manta, în fața unui tramvai din...

Râmnicu Sărat sub asediul delapidărilor și neregulilor cu fonduri europene

Râmnicu Sărat, un oraș considerat până de curând un model de colaborare între autoritățile locale și organizațiile nonguvernamentale, se confruntă acum cu un...
Ultima oră
Pe aceeași temă