30 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialSeful de la Stiinte Politice da in judecata UBB

Seful de la Stiinte Politice da in judecata UBB

» Gabriel Badescu a anuntat ca actioneaza in contencios administrativ conducerea universitatii clujene pentru reguli "ilegale"

Seful catedrei de stiinte Politice de la Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB), Gabriel Badescu, a anuntat ieri ca va actiona in contencios administrativ Senatul UBB, dar si pe Rectorul universitatii, Nicolae Bocsan, din cauza unor ilegalitati comise de acestia in stabilirea numarului de cadre didactice ale sectiei. Mai mult, Badescu spune ca, in ultimele zile, conducerea UBB a stabilit reguli "ilegale" pentru viitoarele alegeri din 30 decembrie.

"Le spunem studentilor sa nu tolereze incalcarea legii si sa protesteze chiar si atunci cand acest lucru le poate aduce neplaceri. Ar fi fost nefiresc sa procedam altfel. In plus, credem ca aceste actiuni ale Rectoratului dauneaza profund functionarii universitatii, aflata in declin in ultimii ani", a declarat, ieri, Badescu pentru Romania libera.
Potrivit acestuia, decizia de suplimentare a cadrelor didactice de la sectia de stiinte Politice cu inca sase posturi ar urma sa duca la imposibilitatea de autosustinere financiara a acesteia in urmatorii ani. A doua problema semnalata de Badescu este ca unele facultati au un numar mai mic de senatori decat cel prevazut de lege. Potrivit sefului de catedra, actiunile conducerii UBB ar fi legate de viitoarele alegeri pentru functiile de rector si presedinte al Consiliului Academic.
In urma cu cateva luni, fostul rector Andrei Marga, actualul presedinte al Consiliului Academic, a criticat activitatea catedrei de stiinte Politice. El a acuzt-o de partizanat politic si incompetenta. In acelasi timp, intre Andrei Marga si decanul Facultatii de stiinte Politice, Catalin Baba, exista o relatie tensionata.
Contactat de Romania libera, purtatorul de cuvant al UBB, Cristina Nistor, a declarat ca Senatul UBB a mandatat Rectoratul sa sporeasca numarul cadrelor didactice profesioniste din sectie. "Decizia a fost luata dupa repetate sugestii si invitatii de promovare a profesionistilor", a explicat Nistor.

 

ALEGERI
Alegerile din 30 decembrie, ce vor stabili un nou rector si un nou presedinte al Consiliului Academic sunt marcate de scindarea de pe acum a UBB in doua tabere: cea a sustinatorilor lui Andrei Marga si cea a opozantilor sai. De-a lungul timpului, s-au remarcat prin pozitii critice la adresa lui Marga profesori ca Aurel Codoban, Mircea Miclea sau Catalin Baba. Surse din UBB sustin ca viitorul contracandidat al lui Marga ar fi profesorul Simion simon, fostul decan al Facultatii de Fizica.

Cele mai citite

Asociația Prosumatorilor va participa la elaborarea legislației pentru dezvoltarea Comunităților de Energie din România

Asociația Prosumatorilor si a Comunităților de Energie (A.P.C.E.) va participa la elaborarea legislației privind dezvoltarea Comunităților de Energie din România. A.P.C.E. anunță că, în această...

Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines

Primul zbor pe ruta Bucureşti-Baku, Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines, a avut loc astăzi, pe 3 iunie 2024. Vor fi...

Două eleve au ajuns la spital după un banchet la care s-ar fi consumat alcool și droguri

Două eleve de la un liceu teoretic din orașul Otopeni au fost transportate la spital, după ce au participat la un banchet la care...
Ultima oră
Pe aceeași temă