37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăAsociația Prosumatorilor va participa la elaborarea legislației pentru dezvoltarea Comunităților de Energie...

Asociația Prosumatorilor va participa la elaborarea legislației pentru dezvoltarea Comunităților de Energie din România

Asociația Prosumatorilor si a Comunităților de Energie (A.P.C.E.) va participa la elaborarea legislației privind dezvoltarea Comunităților de Energie din România.

A.P.C.E. anunță că, în această săptămână, va participa la prima întâlnire de lucru  organizată de Ministerul Energiei, privind elaborarea legislației pentru Comunitățile de Energie în România.

La aceasta prima întâlnire au fost invitați reprezentanți de ONG-uri, specialiști și entități care pot ajuta la elaborarea unei legislații coerente în acest domeniu. „Așa cum spunea și domnul ministru Sebastian Burduja, ministerul are nevoie de toti specialiștii din societatea civila, iar formarea unui grup de lucru cu oameni implicați în acest domeniu nu poate duce decât la un rezultat bun”, precizează un comunicat de presă transmis de A.P.C.E.

A.P.C.E. anunță că va colabora activ pentru elaborarea unei legislații bazate pe experiențele altor state europene în această direcție. „Susținem cu tărie ca o lege pentru Comunitățile de Energie să fie elaborată de la început cu prevederi clare și concise, astfel încât ANRE să aibă doar misiunea de a aplica legea și nu de a reglementa. Experiența cu legislația prosumatorilor instabilă și favorizantă elaborata de ANRE pana acum, ar trebui să fie “inspirațională” în acest caz”, precizează comunicatul transmis de președintele A.P.C.E., Dan Pîrșan.

Potrivit ANRE, în România ar putea activa până la 200.000 de prosumatori, la finalul anului 2024.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă