17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialSecuritatea cibernetică pe agenda G7 după valul de atacuri informatice

Securitatea cibernetică pe agenda G7 după valul de atacuri informatice

Miniştrii de finanţe ai ţărilor din G7 şi-au concentrat atenţia asupra securităţii informatice, sâmbătă, la Bari, în sud-estul Italiei, subiect aflat deja pe agenda reuniunii în timp ce un val masiv de atacuri informatice a lovit zeci de ţări, relatează AFP.

"Suntem de acord asupra a numeroase subiecte…între care lupta împotriva crimelor cibernetice, care sunt, din nefericire, de actualitate", a comentat ministrul italian al finanţelor, Pier Carlo Padoan, sâmbătă.

Miniştrii de finanţe din G7 vor anunţa o cooperare întărită în lupta înpotriva piratajului informatic, SUA şi Regatul Unit fiind însărcinate să alcătuiască un grup de lucru pentru a pune la punct o strategie internaţională de prevenţie.

Riscul prezentat de atacurile informatice pentru economiile şi sistemele financiare ale celor şapte ţări cele mai bogate de pe planetă se afla deja pe agenda reuniunii când un val de atacuri cibernetice simultane a lovit vineri aproape 100 de ţări, infectând administraţii şi întreprinderi.

Miniştrii de finanţe ai G7, care au discutat astfel timp de două zile, necesitatea de a promova o creştere mai inclusivă şi a luptei împotriva evaziunii fiscale, urmează să-şi încheie lucrările la mijlocul zilei.

Cele mai citite

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...

Florian Coldea, de la apartamentul de la etajul 7 din Sectorul 3, la vila din Pipera

Punerea sub control judiciar a fostului prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a scos în evidența și faptul că acesta locuiește într-o vilă...

Egiptenii antici ar fi încercat să trateze cancerul în urmă cu 4.000 de ani

Tăieturi subțiri pe un craniu din Egiptul Antic, vechi de 4.000 de ani, arată că s-ar fi încercat tratarea cancerului. Două cranii care datează...
Ultima oră
Pe aceeași temă