13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialSe extinde rețeaua de apă în Constanța și Ilfov

Se extinde rețeaua de apă în Constanța și Ilfov

Proiectul “Extinderea și moder­nizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța-Ilfov” cuprinde 5 contracte de lucrări și două contracte de servicii, fiind finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu (2007-2013), Axa prioritară 1.

Investițiile la nivelul sistemului de alimentare cu apă potabilă cuprinse în acest program sunt: realizarea a 95 km de rețea, executarea a 19 foraje pentru puțuri de adâncime medie, construcția a două stații de pompare cu funcționare automată, a trei rezervoare cu o capacitate totală de înmagazinare a apei de 1.900 mc și a 3 stații de tratare a apei potabile, dar și realizarea a 7.400 de branșamente noi la rețeaua de apă potabilă.

La nivelul sistemului de canalizare se vor executa următoarele lucrări: extinderea cu 109 km a rețelei existente, construcția a 19 stații de pompare a apei uzate cu funcționare automată, a unei stații de epurare a apelor uzate în orașul Buftea, ce va deservi localitățile Buftea, Crevedia și Corbeanca, dar și realizarea a 7.400 de branșamente noi la rețeaua de canalizare menajeră.

Investițiile din cadrul acestui proiect se ridică la valoarea de 49.717.609 euro, din care SC RAJA SA asigură o cofinanțare de 13.638.115 euro, iar consiliile locale asigură o cofinanțare 360.795 euro. Evenimentul de semnare a contractului de finanțare aferent acestui proiect va avea loc mâine.

La festivitate vor participa: Mministrul Mediului și Schimbărilor Climatice – Attila Korodi, președintele Consiliului Județean Ilfov – Marian Petrache, primarul orașului Buftea – Gheorghe Pistol, primarul Comunei Corbeanca – Anton Valeriu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Cristinel Dragomir, dar și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, ai autorităţilor locale şi descentralizate implicate.

Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă