23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialScrisoare deschisă a romilor către Guvern: Ministrul Câmpeanu dă dovadă de rasim...

Scrisoare deschisă a romilor către Guvern: Ministrul Câmpeanu dă dovadă de rasim şi xenofobie

Comunitatea Romilor din Ferentari – Rahova – Sebastian a trimis Guvernului o scrisoare deschisă în care solicită locuri de muncă, susţinând că niciun rom nu a fost angajat de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
 
”Ţiganii vor să muncească şi să trăiască normal şi sănătos – suntem păcăliţi de ONG-uri rome şi nerome care cheltuiesc banii europeni. De ce există ministri care nu vor să ajute ţiganii? Ce s-a întâmplat în doi ani de guvernare USL? Aţi promis că săracii vor avea loc de muncă în România”, se arată în scrisoare Comunităţii Romilor.
 
În scrisoarea adresată premierului, romii susţin că sunt discriminaţi şi percepuţi drept săraci, drogaţi şi violatori.
 
”De ce ţiganii nu au loc de muncă? De ce ţiganii fură şi vând droguri şi nu au mâncare? Ţiganii din Bucureşti nu prea au un loc de muncă din cauza Ministerului Muncii, mai precis doamna Ministru Mariana Câmpeanu nu prea vrea să discute cu nimeni”, se mai arată în scrisoare.
 
 
Comunitatea Romilor susţine că ministrul Câmpeanu dă dovadă de rasim şi xenofobie.
 
De asemenea, romii întreabă Guvernul câţi ţiganii sau săracii au fost angajaţi de ANOFM şi ce s-a întâmplat cu acele cursuri de calificare promise.
 
”Nu se poate aşa ceva în 2013 – De unde ştiu angajatii Ministerelor că ţiganii nu vor să muncească? Că nu vor să se integreze în societate? Suntem buni numai la alegerile care vor veni în 2014 ? De ce? Să se instaleze babe şi politicieni corupţi în funcţii de europarlamentari – să câştige o grămadă de bani pe spatele ţiganilor jegoşi şi proşti”, au mai scris romii.
Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă