12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialScandal la FC U. Craiova: Jucătorii refuză antrenamentul, casa lui Mititelu, păzită...

Scandal la FC U. Craiova: Jucătorii refuză antrenamentul, casa lui Mititelu, păzită de jandarmi

FC Universitatea Craiova se confruntă cu noi probleme după jucătorii au refuzat să se mai antreneze, drept urmare Adrian Mititelu cerând amânarea primelor două etape din Liga a II-a, seria secundă, conform Mediafax.

Jucătorii echipei FC Universitatea au plecat marţi dimineaţă de la Drobeta Turnu Severin pentru că nu aveau unde să se pregătească şi pentru că au rămas fără antrenor, Ştefan Nanu, numit săptămâna trecută în locul lui Nicolo Napoli, hotărând să preia formaţia Farul Constanţa. Ei s-au întâlnit la Catedrala Sf. Dumitru din Craiova cu un grup de suporteri, iar aceştia din urmă au decis să meargă la sediul clubului, pentru a-i cere socoteală lui Adrian Mititelu.

Însă finanţatorul nu se afla la sediul clubului, astfel că, după o altercaţie cu gărzile de corp ale lui Mititelu, au plecat către locuinţa patronului, care este păzită de jandarmi.

FC Universitatea Craiova a dat publicităţii un comunicat pe site-ul oficial, în care precizează că va cere FRF amânarea primelor meciuri din reuturul Ligii a II-a, care era programat să înceapă în acest week-end.

“Având în vedere evenimentele de ultimă oră petrecute în viaţa clubului de fotbal Universitatea Craiova şi pentru a putea participa, cu şanse reale, în competiţia fotbalistică a Ligii a II-a, mâine, 26 februarie 2014, Universitatea Craiova va întreprinde demersurile legale pentru reprogramarea primelor două etape din Liga a II-a, respectiv meciurile cu FC Olt Slatina şi FC Bihor. Totodată, în ceea ce priveşte prevederile Legii 69/2000, dar şi prevederile statutului Federaţiei Române de Fotbal, considerăm că motivele noastre sunt obiective şi că nu există niciun impediment legal, regulamentar pentru respingerea acestor solicitări. Menţionăm că astăzi, Universitatea Craiova a legitimat trei noi jucători, iar joi, 27 februarie, sau vineri, 28 februarie vor sosi la echipă alţi trei jucători”, se arată în comunicatul citat.

Efective ale Jandarmeriei şi Poliţiei au fost moblizate la Craiova, marţi după-amiază, atât la sediul clubului de fotbal, cât şi la locuinţa lui Adrian Mititelu pentru a preveni un conflict între suporterii echipei FC Universitatea Craiova şi reprezentanţii acţionariatului.

Un grup de aproximativ 20-25 de suporteri s-au întâlnit cu jucătorii FC U Craiova în timp ce aceştia din urmă se întorceau din cantonament de la Drobeta Turnu Severin. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, suporterii au discutat cu jucătorii referitor la situaţia echipei de fotbal, după care s-au despărţit, fanii echipei deplasându-se spre sediul clublui pentru a cere lămuriri de la Adrian Mititelu.

Suporterii nu l-au găsit pe Adrian Mititelu la sediu şi au discutat doar cu alţi reprezentanţi ai clubului, apoi au plecat spre casa lui Adrian Mititelu, sperând că îl pot găsi acolo pentru a-i cere explicaţii.

La vederea forţelor de ordine dispuse în zonă, suporterii au intrat în sediul Fan Clubului U Craiova, care se află la o distanţă de aproximativ 100 de metri de casa lui Mititelu, aceştia susţinând că n-au avut niciodată intenţia de a merge la casa patronului grupării, ci la Fan Club.

“Nu s-au înregistrat evenimente cu violenţă, efectivele de jandarmi fiind dispuse în zonă pentru a preveni o posibilă stare conflictuală, dar şi pentru a păstra un climat de ordine publică normală”, a declarat Ionuţ Ţapu, purtătorul de cuvânt al IJJ Dolj.

Conform acestuia, jandarmii vor face patrule în zonele vizate de suporteri pentru a preveni izbucnirea unor conflicte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă