19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSaracii Resitei mananca din gunoaie

Saracii Resitei mananca din gunoaie

– Romii traiesc din vanzarea PET-urilor colectate dintre deseuri.

Zilnic, locuitorii din cartierul Moroasa, mai exact cei din zona Teatrului de Vara si a capatului traseului de autobuz numarul 4, au parte de o priveliste inedita. Dimineata, in jurul orei 8.00, un grup compact de romi, si nu numai, urca incet Dealul Lupacului inarmati cu sapaligi si rangi metalice. Acestia merg la haldina de gunoi a orasului, unde asteapta sosirea masinilor cu gunoi menajer. Intre timp, oamenii scormonesc in muntele de gunoi dupa bucati de metal sau ce-o mai fi de gasit.

O adevarata binefacere pentru cautatorii in gunoi este momentul in care printre resturile de tot felul apar cateva dulciuri: pachete de biscuiti, ciocolata sau altele – produse expirate si aruncate la gunoi de comercianti. Din pacate pentru ei, acest lucru se intampla tot mai rar, deoarece magazinele arunca tot mai putine produse, dar si atunci, prima selectie este facuta de gunoierii care transporta resturile menajere. Acestia nu se sfiiesc sa opreasca pentru ei ciocolata sau biscuitii cu termen de valabilitate depasit.

Cautatorii in gunoaie nu s-au speriat insa. S-au reprofilat. Fiindca metalul se gaseste tot mai rar, oamenii aduna acum PET-uri si alte bucati de plastic. Mormane de saci plini asteapta sa fie ridicati in fiecare seara de catre singurul operator de pe piata materialelor refolosibile din judet. Acesta are in dotare doar o furgoneta cu care cara sacii plini cu plastic.
Seara, in jurul orei 18.00, acelasi grup de oameni poate fi vazut in timp ce fac calea intoarsa. De pe deal, acestia coboara cu saci in spate, saci in care se afla rezultatul unei zile de munca: gunoaie, adica resturi menajere, carpe, si bucati de metal arse.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă