18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialŞapte angajaţi la Protecţia Copilului - audiaţi într-un dosar de PROXENETISM. Anchetă...

Şapte angajaţi la Protecţia Copilului – audiaţi într-un dosar de PROXENETISM. Anchetă internă la DGASPC Dâmboviţa

DGASPC Dâmboviţa a deschis o anchetă internă după ce şapte angajaţi ai instituţiei au fost audiaţi, ca martori, de către procurorii DIICOT într-un dosarul de trafic de minori şi proxenetism.

În acest dosar, o supraveghetoare dintr-un centru social e suspectată că i-a ajutat pe proxeneţi să exploateze două minore, informează Mediafax.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa a dispus, vineri, efectuarea unei anchete interne la Centrul de servicii sociale "Floare de Colţ" din municipiul Târgovişte, după ce, în cursul zilei de joi, şapte dintre angajaţii acestui centru au fost audiaţi ca martori într-un dosar de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Cerasela Gurgu.

Potrivit acesteia, niciunul dintre cei şapte angajaţi care au dat declaraţii la DIICOT nu a intrat în contact, vineri, cu copiii din centrul social.

.Una dintre angajatele Complexului de servicii sociale "Floare de colţ" din municipiul Târgovişte, centru aflat în subordinea DGASPC Dâmboviţa, este suspectată că a ajutat un grup de proxeneţi să exploateze sexual două minore, rezidente în acest centru.

Potrivit reprezentanţilor DIICOT Piteşti, până în prezent faţă de supraveghetoarea din centrul social din Târgovişte nu au fost dispuse măsuri preventive. În schimb, procurorii DIICOT au reţinut în acest dosar 12 suspecţi şi cer arestarea preventivă a 13 persoane, sub acuzaţiile de proxenetism şi trafic de minori. Cea de-a treisprezecea persoană pentru care DIICOT cere arestarea preventivă în acest dosar este deja arestată preventiv în altă cauză.

Tribunalul Argeş urmează să se pronunţe, vineri, cu privire la propunerea de arestare preventivă a celor 13 suspecţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Șeful CE nu va exclude cooperarea cu parlamentarii de extremă-dreapta ai Europei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă