21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSalmonella inchide Navodariul

Salmonella inchide Navodariul

» Autoritatea de Sanatate Publica a facut primele demersuri pentru inchiderea Taberei Navodari.

» Parintii vor sa dea in judecata conducerea complexului turistic.

» La Spitalul de Boli Infectioase au mai ramas internati doar 35 de elevi.

Autoritatea de sanatate Publica a dispus sistarea activitatii in Tabara SIND Navodari. Controlul efectuat ieri de catre echipa ASP a scos la iveala faptul ca sanatatea copiilor care au fost cazati la Navodari este pusa in pericol. "O echipa a Autoritatii de Sanatate Publica s-a deplasat ieri la Navodari pentru a verifica daca reprezentantii taberei au respectat planul de conformare. La fata locului s-a constatat ca lucrarile de modernizare si igienizare nu au fost demarate, fapt pentru care a fost necesara suspendarea activitatii. Tabara va fi redeschisa numai dupa ce sunt remediate toate deficientele", a declarat directorul ASP Constanta Marius Enes–cu. Parintii nu au mai asteptat finalizarea anchetei epidemiologice si au venit in graba, din diferite regiuni ale tarii, pentru a-si lua acasa copiii. Familiile au declarat ca este inadmisibil sa-si trimita odraslele in vacanta si sa le ia de pe patul de spital. O mare parte dintre acestia sunt hotarati sa dea in judecata conducerea Taberei Navodari pentru ca a tinut copiii cazati in conditii mizere.

"Mi se pare putin exagerat modul in care se desfasoara cercetarile. Am primit extrem de multe controale in zilele precedente. Consider ca anchetatorii ar trebui sa se axeze mai mult pe identificarea alimentului care a generat aceasta toxiinfectie", a declarat in replica directorul Taberei Navodari, Dan Nicolae Rahau. Rezultatele analizelor de laborator au confirmat insa ca toxiinfectia alimentara a copiilor cazati la Tabara SIND Navodari a fost cauzata de bacteria salmonella. In urma investigatiilor, specialistii au ajuns la concluzia ca imbolnavirea a aparut dupa ce copiii au luat masa de pranz sambata. Se pare ca ciorba de pui mancata sambata la masa de pranz a fost alterata din cauza conditiilor in care a fost pastrata. Din prima serie de copii care a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase Constanta au fost confirmate doua cazuri de salmonella.

In cazul altor 26 de copii infectia este la un pas de a fi confirmata. Analizele vor veni de la laborator in aceasta dimineata. In total au fost internati la SBI 88 de copii. Din cauza avalansei de pacienti, copiii au fost nevoiti sa stea cate doi intr-un singur pat, iar medicii au facut apel la ajutorul asistentilor de pe alte sectii. Din cei 88 de pacienti care au avut nevoie de ingrijire medicala, in prezent au ramas in spital doar 35. Persoanele externate cu varsta mai mare de 18 ani au declarat pe propria raspundere ca vor respecta tratamentul. In cazul minorilor, insotitorii de grup se vor ocupa in drum spre casa de administrarea corespunzatoare a medicamentelor. Medicii au precizat ca majoritatea pacientilor proveneau din alte judete ale tarii, fapt pentru era necesara externarea acestora. In acelasi timp, starea de sanatate a copiilor se ameliorase.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă