12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSalariatii DMHI s-au mutat in casa noua

Salariatii DMHI s-au mutat in casa noua

Sambata a fost inaugurat primul bloc de locuinte destinat angajatilor Santierului Daewoo Mangalia, situat la intrarea in statiunea Saturn. Blocul, modernizat in totalitate, cuprinde 56 de garsoniere si 11 apartamente cu 2 camere, toate confort I. Suprafata unui apartament este de 40 metri patrati, iar cea a unei garsoniere 30 mp. Cladirea, un fost camin dezafectat, a fost achizitionata de catre Compania Daewoo in primavara anului trecut de la Primaria Mangalia, care nu dispunea de fonduri pentru reabilitarea acesteia. Pe langa lucrarile de reparatii exterioare si interioare, incaperile au fost dotate cu geamuri termopan, bai complet echipate, instalatii sanitare din inox. De asemenea, a fost refacuta integral instalatia electrica si s-a montat o centrala termica dotata cu echipamente performante care va asigura noilor locatari agent termic si apa calda nonstop. Gemal Memetcea, manager in cadrul Departamentului Resurse Umane din cadrul DMHI, ne-a declarat ca repartizarea spatiilor de locuit s-a facut in baza anumitor criterii care i-au departajat pe solicitanti.
S-au luat in calcul numarul copiilor familiei respective, situatia sociala a acesteia si contributia pe care a avut-o salariatul in cadrul santierului. “Nu ne-am propus sa stoarcem bani de la angajati, astfel ca vom stabili chirii simbolice. In schimb, le cerem locatarilor sa pastreze in bune conditii locuintele, deoarece ar fi pacat ca investitia facuta sa aiba de suferit”, a declarat Gemal Memetcea. Contractele de inchiriere sunt valabile, deocamdata, 3 ani, existand posibilitatea ca acestea sa fie prelungite. Trebuie precizat faptul ca in momentul in care unul dintre beneficiari nu va mai lucra in cadrul companiei va fi obligat sa elibereze locuinta primita.

500 de locuinte

Pana in anul 2009, conducerea DMHI si-a propus sa repartizeze salariatilor 500 de apartamente si garsoniere, acest amplu proiect realizandu-se prin reinvestirea profitului obtinut.
Astfel, in perioada imediat urmatoare, vor fi facute demersuri in vederea obtinerii avizelor de constructie pentru inca un bloc de locuinte ce se va inalta in imediata apropiere a celui deja existent. Terenul aferent a fost concesionat de la Primarie, astfel ca, odata obtinute actele, se va trece la realizarea fundatiei.
In planul DMHI este trecut si un al treilea imobil amplasat in cartierul Dobrogea II, in vecinatatea blocurilor ANL, de care beneficiau tot salariatii santierului.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă