16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRuşii ar putea cumpăra Volksbank la super ofertă

Ruşii ar putea cumpăra Volksbank la super ofertă

Sberbank şi Volksbank şi-au redus divergenţele privind preţul Volksbank International şi ar putea ajunge la o înţelegere înainte de jumătatea lunii iulie, anunţă Reuters, citat de Mediafax. Un acord ar permite Sberbank să-şi extindă prezenţa pe pieţele statelor Uniunii Europeane (UE) din Europa Centrală şi de Est, iar pentru Volksbank ar reprezenta o consolidare a situaţiei financiare, posibil înainte de anunţarea, în iulie, a rezultatelor testelor de stres derulate la nivelul UE.

Înţelegerea exclude operaţiunile Volksbank International din România, care au pierderi, au afirmat trei surse. Grupul austriac a scos la vânzare Volksbank International şi divizia de leasing în decembrie, parte a unui proces de restructurare. Directorul Sberbank, German Gref, a mers în iunie la Viena pentru a prezenta o ofertă de preluare a diviziei bancare din Europa de Est.

Vând tot ce se poate

Volksbank, care a revenit pe profit în 2010, o dată cu scăderea provizioanelor la mai puţin de jumătate, este în proces de a restitui capital de un miliard de euro primit de la statul austriac în timpul crizei financiare. Băncile regionale care controlează grupul au convenit să contribuie cu 300 milioane de euro pentru plata unei tranşe scadente în acest an.

Volksbank a anunţat că vânzarea de active îi va permite plata unor tranşe de 300 milioane de euro în 2014 şi de 400 de milioane de euro în 2018.Banca, a patra ca mărime în Austria, contează pe vânzarea de active pentru îmbunătăţirea ratei de adecvare a capitalului, însă timpul rămas până la publicarea testelor de stres europene este redus. Volksbank se află, de asemenea, în negocieri pentru a vinde o participaţie de 6% la grupul bancar Raiffeisen Zentralbank (RZB) către ceilalţi acţionari RZB.

Volksbank International controlează zece bănci din nouă ţări în Europa Centrală şi de Est, respectiv Slovacia, Cehia, Ungaria, Croaţia, România, Slovenia, Serbia, Ucraina şi Bosnia-Herţegovina.

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....
Ultima oră
Pe aceeași temă