17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRomânii au simţit forţa „Pumelor"

Românii au simţit forţa „Pumelor”

 

Antrenorul naţionalei de rugby a României, Romeo Gontineac, s-a declarat frustrat şi nemulţumit după înfrângerea severă suferită de „stejari” în al doilea meci jucat la Campionatul Mondial din Noua Zeelandă, 8-43 cu Argentina.

“Ne-am panicat în prima repriză, am încasat multe puncte atunci. Nu ne-am intrat în mână, nu ne-am apărat bine. Ne-a lipsit agresivitatea, aşa că nu pot fi mulţumit”, a declarat Gontineac.

Într-adevăr, Marius Tincu şi compania au încasat 4 din cele 6 eseuri în prima jumătate de oră, când au ratat o sumedenie de placaje şi nu au izbutit să ţină balonul în faţa unor argentinieni extrem de energici şi decişi.

Un singur eseu, dar bun

“Însă au existat şi aspecte pozitive”, a îndrăznit să remarce Gontineac. Motivaţia antrenorului: “Am reuşit un eseu frumos si ne-am apărat bine în a doua parte a jocului”.

Din nou, afirmaţiile sale au acoperire. Până la pauză, românii au reuşit al treilea eseu în această competiţie după o fază frumoasă: un atac încheiat pe treisferturi a adus balonul la Cazan, care l-a culcat în spatele buturilor argentiniene.

Au urmat 25 de minute de joc dârz al „stejarilor” care, rămaşi la un moment dat cu un om în minus după cartonaşul galben primit de Mihăiţă Lazăr, nu le-au permis sud-americanilor să mai puncteze.  Totuşi, pe finalul partidei românii le-au mai permis argentinienilor două eseuri, acumulând un deficit de 77 de puncte în primele două meciuri.

Regrete

Deşi diferenţa dintre cele două formaţii nu mai trebuie reamintită, „stejarii” se pot simţi frustraţi pentru că nu au ieşit la joc mai mult. Apărându-se aproape tot timpul, le-au dat ocazia adversarilor să se impună la toate capitolele.

O cu totul altă atitudine au avut-o principalii adversari ai românilor, georgienii, în meciul de duminică împotriva englezilor. Chiar dacă au fost învinşi cu 41-10, gruzinii au început puternic meciul şi, dacă nu ar fi ratat trei penalităţi din poziţii favorabile, ar fi mers cap la cap cu britanicii în primele 30 de minute.

Românii au timp să-şi îndrepte jocul până la meciul cu Georgia (28 septembrie) – singurul pe care şi-au propus să-l câştige la acest turneu – dar va conta şi cum vor ieşi din partida contra Angliei (24 septembrie).

Forţa irlandezilor

Dacă victoria Argentinei împotriva României nu a surprins pe nimeni, şocul zilei de sâmbătă a fost, fără dubiu, înfrângerea Australiei în meciul cu Irlanda. După patru eşecuri în tot atâtea meciuri disputate contra „cangurilor” în turneele finale, Irlanda s-a impus acum cu 15-6, într-o întâlnire tensionată, fără eseuri.

Tot sâmbătă, campioana en-titre Africa de Sud şi-a îmbunătăţit performanţa din primul joc (17-16 cu Ţara Galilor) şi a bătut Fiji cu 49-3.

Duminică, Ţara Galilor a trecut de Samoa cu 17-10 şi Franţa a bătut Canada cu 46-19. 

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă