22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

România, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

Olimpicii români au reuşit să obţină trei medalii de aur, una de argint şi locul I pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie, conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, remis redacţiei.

Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Cei trei elevi sunt la prima participare la o competiţie internaţională. 

Medaliatul cu argint este Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, care a obţinunt bronz la ediţia precedentă.

Olimpiada Internaţională de Geografie, la care au participat 32 de ţări, s-a desfăşurat între 30 iulie şi 5 august, la Kyoto, în Japonia. 

Citeşte şi 9 medalii de aur pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară  Tuymaada

Olimpicii români vor reveni în ţară, miercuri, 7 august, ora 00.30, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, via Amsterdam.

Până acum, elevii români au mai obţinut şase medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, trei medalii de bronz la Biologie, două medalii de aur şi trei de argint la Fizică şi două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Informatică.

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă