12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialRomania, cea mai clara victorie

Romania, cea mai clara victorie

Nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut cel mai clar succes din cele 7 partide de baraj contand pentru calificarea la Campionatul Mondial din Franta, de la finalul acestui an.

Reprezentativa Romaniei a castigat la Uddevalla, cu scorul de 25-16 (14-5), meciul-tur cu Suedia, contand pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial. Este, dupa cum veti vedea din caseta noastra alaturata, cel mai clar succes din cele 7 meciuri de baraj care vor desemna tot atatea echipe calificate la CM.
Antrenorul echipei nationale de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat: "Poate este peste asteptari, dar nu trebuie sa ne miram, pentru ca fetele au muncit foarte mult in ultima perioada, dar si in timpul meciului. Sunt multumit de cum a mers apararea si ne dorim sa fie la fel si la meciul-retur", a spus Tadici.
Valentina Elisei Ardean a dedicat victoria suporterilor romani prezenti in sala. "Desi au fost doar 50 de suporteri romani in sala, au fost extraordinari si le dedic victoria. Trebuie sa fim deja concentrate pe CM, unde ne dorim o medalie pentru a apara argintul cucerit in 2005", a spus Elisei Ardean.
Adina Meirosu, una dintre cele mai tinere componente ale lotului, a recunoscut ca a avut emotii inainte de meci. "Recunosc ca am avut emotii inainte de meci, dar totul s-a terminat cu bine. Nu ne mai gandim la esecul de anul trecut cu Serbia, pentru ca trebuie sa privim inainte, spre noi performante", a spus Meirosu.

REZULTATE
Rezultate inregistrate in partidele disputate in barajul de calificare la CM de handbal feminin: Polonia – Serbia 27-23; Spania – Turcia 33-25; Olanda – Croatia 24-27; Suedia – Romania 16-25; Slovenia – Austria 26-27; Danemarca – Ucraina 30-30; Macedonia – Belarus 26-21. Echipele Rusiei, Frantei, Ungariei, Norvegiei si Germaniei sunt deja calificate, din Europa, pentru Mondiale.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă