22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialRomânia ar putea deschide o fabrică de ELICOPTERE

România ar putea deschide o fabrică de ELICOPTERE

România ar putea înființa o fabrică de elicoptere din a doua  jumătate a lunii octombrie 2015, dacă procedurile legale vor fi îndeplinite la timp, potrivit Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, relatează Agerpres

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Sorin Encuțescu, s-a întâlnit, recent, cu reprezentanți ai companiilor Airbus Helicopters (Franța) și Airbus Helicopters Industries (România).

”În cadrul discuțiilor, a fost evidențiată determinarea pentru realizarea în România a unei noi capacități industriale destinate producției de elicoptere și finalizarea procedurilor legale de obținere a ajutorului de stat și a autorizațiilor de construire a noii fabrici. Au fost discutate, de asemenea, aspecte privind principiile care vor fi incluse în noul Acord de cooperare care va contribui la definirea și statuarea noului cadru de cooperare. Acordul va statua inclusiv participarea largă a unor companii românești din industria aerospațială, în calitate de potențiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter. Reprezentanții Airbus Helicopters au menționat că, în condițiile în care toate procedurile legale vor fi îndeplinite în timp, este posibil ca începerea lucrărilor de construcție la noua fabrică de elicoptere să aibă loc în a doua jumătate a lunii octombrie”, se precizează într-un comunicat al ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, la întâlnire au participat, din partea Airbus Helicopters, Fabrice Arfi — vicepreședinte Business Development Airbus Helicopters, Yann Guermonprez — legal directorate Airbus Helicopters, Baudoin Marraud-des-Grottes — director vânzări Airbus Helicopters pentru Europa de Est și Serge Durand — managing director Airbus Helicopters Industries.

Luna trecută, Ministerul Economiei preciza că lucrările la capacitatea de producție din România, unde vor fi realizate elicopterele de tip Super Puma Mk 1 ar putea începe la jumătatea lunii octombrie. Înființarea acestei capacități de producție va asigura și crearea de noi locuri de muncă, procesul de recrutare a primului lot de angajați cu înaltă calificare fiind finalizat în proporție de 95%.

În septembrie 2014, fostul ministru al Economiei, Constantin Niță, și președintele Airbus Helicopters, Guillaume Faury, au semnat Memorandumul de înțelegere între Guvernul României și Airbus Helicopters privind ”Proiectul Super Puma MK 1”.

Memorandumul exprimă intenția Guvernului și a Airbus Helicopters de a coopera și de a sprijini reciproc acțiunile necesare pentru extinderea pe piața din România și de a dezvolta capacitățile de producție pentru elicopterele de tip Super Puma MK1 în cadrul Parcului tehnologic aerospațial de pe platforma IAR Brașov.

Cele mai citite

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...
Ultima oră
Pe aceeași temă