20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRomân închis pe viaţă în Marea Britanie, pentru că şi-a ucis soţia...

Român închis pe viaţă în Marea Britanie, pentru că şi-a ucis soţia în somn

Un român a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că şi-a strangulat soţia după ce a avut un coşmar în care i s-a arătat că aceasta vrea să-l părăsească, relatează cotidianul britanic Express, citat de Mediafax.

Florin Codreanu, un român de 30 de ani stabilit în Marea Britanie, şi-a sugrumat soţia, Marie, o englezoaică de 27 de ani, în timp ce dormea. Când s-a trezit cu mâna în gâtul femeii, a încercat cu disperare să o resusciteze, însă fără succes. Marie a murit în dormitorul locuinţei lor din Lichfield, Staffordshire.

Codreanu credea că Marie vrea să-l părăsească şi s-a înfuriat groaznic atunci când, înainte de a merge la culcare, femeia i-a recomandat să meargă la un psihiatru, reproşându-i coşmarurile periodice.

Românul va face minimum 15 ani de închisoare înainte de a se putea lua în discuţie eventuala eliberare condiţionată. “Este cu adevărat un caz tragic. Aţi fost condamnat pentru uciderea soţiei pe care sunt sigură că o iubeaţi nespus. Nimic nu poate contrazice că vă iubeaţi teribil şi că vă simţeaţi minunat unul cu celălalt, până în acel week-end, când lucrurile au luat-o într-o direcţie tare ciudată. V-aţi înfuriat la comentariile nevinovate ale soţiei, iar ea v-a murit în braţe. Se afla în cea mai frumoasă perioadă a vieţii. Ea se vedea cu dumneavoastră şi peste ani, se vedea mamă a copiilor dumneavoastră”, i-a spus judecătorul Julia Macur românului, atunci când a pronunţat sentinţa de condamnare.

În faţa instanţei din Stafford Crown Court, părţile au povestit cum cei doi s-au cunoscut în 2003, pe când lucrau la hotelul de lux Nidd Hall din Harrogate, North Yorkshire. Marie era membru al staff-ului de entertainment, în timp ce Codreanu, născut în Braşov, lucra pe un post de chelner, după ce terminase Universitatea Transilvania, în ţara sa natală.

În iulie 2005, cei doi s-au mutat în România, însă au revenit în Marea Britanie în octombrie 2006. Un an mai târziu, în 2007, s-au căsătorit, în Skegness, Lincolnshire, iar apoi s-au stabilit în Lichfield, unde el a obţinut un post de inginer.

Problemele în cuplu au început în preajma Crăciunului anului trecut, atunci când Codreanu a devenit îngrozit la gândul că şi-ar putea pierde slujba, pe fondul crizei economice. Stresul i-a alimentat frica neîntemeiată că soţia lui ar avea o aventură cu cineva, devenind obsedat de ideea că-l va părăsi. Procurorul Kevin Hegarty a spus că, în realitate, femeia îi era devotată şi că-l iubea enorm.

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă