30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialRobert Redford implineste astazi 70 de ani

Robert Redford implineste astazi 70 de ani

Putina lume stie ca, din cauza alcolului, starul a pierdut bursa de baseball pe vremea cand era student la Universitatea din Colorado.
Dupa ce a fost admis la Institutul de Arta Pratt si a colindat Europa cativa ani, traind din pictura, Redford a studiat actoria la Academia Americana de Arte Dramatice din New York.

Aparitiile chipesului actor la televiziune si pe scena i-au adus distribuiri in filme, „Butch Cassidy and the Sundance Kid” din 1969 echivaland cu notorietatea de star.
Avea 32 de ani. Patru ani mai tarziu, in 1973, „The Way We Were” si „The Sting” l-au propulsat in fruntea topului box-office-ului, pozitie pe care a detinut-o timp de trei ani. Calculat, Redford s-a folosit de putere si banii castigati pentru a sustine cauza ecologiei si a achizitiona o vasta proprietate in Utah, unde a amenajat un ranch si partii de schi.

In 1980 a pus bazele Institutului Sundance, pentru incurajarea cineastilor independenti, actualmente festivalul fiind unul dintre cele mai prestigioase din lume.
Debutul regizoral s-a produs in acelasi an, cu „Ordinary People”, care i-a adus Oscarul pentru regie. Critica i-a apreciat in mod deosebit filmul in care a jucat alaturi de Brad Pitt, „A River Runs Through It”, din 1992, si „Quiz Show”, din 1994, care i-a mai adus o nominalizare Oscar.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă