12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRobert Doisneau, fotograful îndrăgostit de Paris. Google omagiază 100 de ani de...

Robert Doisneau, fotograful îndrăgostit de Paris. Google omagiază 100 de ani de la naşterea fotografului

Dragoste, emoţii şi mister. Aceste trei ingrediente stau la baza artei fotografice a lui Robert Doisneau, omul care a surprins frumuseţea stranie a străzilor pariziene. Robert Doisneau a devenit celebru pentru instantaneele cu oameni obişnuiţi de pe străzile Parisului. El a fost considerat unul dintre pionierii fotojurnalismului. Francezul a dedicat 50 de ani fotografiei şi a reuşit să surprindă “neaşteptatul” şi să facă generaţii întregi să viseze la romanticul Paris. Doisneau a hoinărit pe străzile din Paris, convins fiind că “minunile din viaţa de zi cu zi sunt atât de interesante, încât nici un regizor de film nu poate aranja lucrurile neaşteptate pe care le găseşti într-o stradă.”

Google a ales să îl omagieze pe Robert Doisneau cu un logo special cu ocazia a 100 de ani de la naşterea fotografului. Noul logo al Google înfăţişează un colaj alcătuit din patru dintre cele mai faimoase fotografii ale artistului francez.

Francezul Robert Doisneau a realizat şi portrete celebre cu mari personalităţi precum: Alberto Giacometti, Jean Cocteau, Fernand Léger, Georges Braque şi Pablo Picasso.

Citeste si despre Cea mai cunoscută fotografie a lui Robert Doisneau

Robert Doisneau s-a născut la 14 aprilie 1912 la Gentilly, Val-de-Marne, Paris. El a publicat peste douazeci de carti cu fotografii care au surprins instantanee din viata oamenilor obişnuiţi. Robert Doisneau a fost numit Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare in 1984. Doisneau a murit la 1 aprilie 1994, la vârstă de 81, în Montrouge, la Paris. Fotograful a lăsat posterităţii o colecţie impresionantă de 450.000 de negative.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă