33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialRezultate bune pentru un vaccin experimental împotriva febrei dengue

Rezultate bune pentru un vaccin experimental împotriva febrei dengue

Un vaccin experimental împotriva febrei dengue dezvoltat de o companie farmaceutică franceză și-a demonstrat eficiența în proporție de 95,5 %, prin reducerea cazurilor grave ale acestei boli, informează Agerpres.

Vaccinul este primul finalizat pentru combaterea febrei dengue, boală care a provocat anul acesta moartea a sute de persoane în Brazilia, Columbia, Honduras, Mexic și Puerto Rico.

Laboratorul francez va solicita o evaluare a vaccinului Agenției Naționale de Supraveghere Sanitară (Anvisa) din Brazilia în primul trimestru al anului 2015 și se așteapă ca la sfârșitul anului viitor să fie înregistrat în această țară pentru a putea fi comercializat.

Testele realizate arată că vaccinul are o eficiență de 60,8 % în prevenirea îmbolnăvirii și o rată de succes de 95,5 % pentru evitarea cazurilor grave de febră dengue. Vaccinul trebuie administrat în trei doze, cu o pauză de șase luni între două doze.

Aproape jumătate din populația globului trăiește în țări afectate de această boală endemică și peste 390 de milioane de persoane din întreaga lume contractează anual boala — dintre care 500.000 dezvoltă o formă mai gravă, hemoragică—, în timp ce acum jumătate de secol se înregistrau 15.000 de cazuri în nouă țări din sud-estul asiatic.

Cele mai citite

VIDEO. România, victorie uluitoare împotriva Ucrainei! Stanciu, Marin și Drăguș aduc trei puncte

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie impresionantă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, care are loc în Germania....

Analiză FES: România colectează cele mai puține taxe comparativ cu statele din centrul și estul Europei

România este țara în care taxele reprezintă cea mai mică proporție din economie, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, inclusiv cele din centrul...

Nicolae Stanciu, după victorie cu 3-0. “Ce am trăit azi nu se mai poate repeta”

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, luni, după victoria impresionantă cu 3-0 împotriva Ucrainei în meciul de debut de...
Ultima oră
Pe aceeași temă