12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Scandalos. Parlamentarii vor SUPERIMUNITATE

REVISTA PRESEI: Scandalos. Parlamentarii vor SUPERIMUNITATE

“Limba română, coşmarul copiilor maghiari din secuime”, titrează Adevărul în ediţia de joi: “Un englez care trăieşte în România a iscat o controversă naţională: metodologia greşită după care copiii maghiarilor din Harghita şi Covasna învaţă limba română.

Andy Hockley este un englez de 46 de ani care trăieşte de nouă ani în România, la Miercurea Ciuc. A fost profesor de engleză în Anglia, apoi a pus pe picioare o companie, H&E Education and Management, care oferă consultanţă şi training educaţional la nivel internaţional”.

“Evacuaţi din zona de conflict armat. Români, repatriaţi din Siria prin Liban”, aflăm din Cotidianul: “Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 16 ianuarie 2013, a avut loc o nouă acţiune de repatriere, la cerere, a unui grup de 8 cetăţeni români, însoţiţi de 2 cetăţeni sirieni, membri de familie, din Republica Arabă Siriană prin Liban.

Demersurile pentru efectuarea transportului pe cale rutieră Damasc – Aeroportul Rafic Hariri din Beirut, au fost asigurate de către Ambasada României la Damasc. La frontiera libanezo-siriană, grupul de cetăţeni a fost asistat de o echipă a Ambasadei României în Liban. Echipa Ambasadei României la Beirut a oferit cetăţenilor români sprijin consular şi logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente. Ambasada a primit sprijinul autorităţilor libaneze pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice”.

Evenimentul zilei scrie că “‘Plagiatorul Cocean’ a fost pus şef de Marga la ICR Cluj”: “Directorul adjunct al ICR Cluj, Pompei Cocean, a fost implicat într-un scandal de ‘copy -paste’ cu răsunet în Franţa
Profesorul Pompei Cocean a fost acuzat de furt de către colegii francezi. Pe Andrei Marga nu l-a deranjat.

Andrei Marga a numit în fruntea filialei Cluj a ICR un profesor universitar care, în 2006, a fost acuzat de plagiat de o prestigioasă editură din Franţa. Atunci, Pompei Cocean a coordonat un colectiv de patru profesori care s-au ocupat de redactarea a două manuale de geografie pentru liceu. În urma scandalului, zeci de mii de manuale au fost trimise la topit”.

“Scandalos. Parlamentarii vor SUPERIMUNITATE. Ce condiţii pun în lege pentru ‘judecarea’ cererilor de percheziţie şi arestare”, potrivit Gândul: “Sub pretextul modificării statutului senatorilor şi deputaţilor pe motiv de reducere a cheltuielilor, parlamentarii se pregătesc să modifice şi prevederile legale în materie de ridicare a imunităţii.

Astfel, potrivit draftului negociat de liderii grupurilor parlamentare pentru modificarea legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului trebuie ‘să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată’, dar şi ‘probele relevante’ pentru care se solicită o astfel de măsură”.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă