14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: PIRAMIDA CORUPŢIEI ÎN STAT. BANI, SEX, MÂNCARE - Slăbiciunile demnitarilor

REVISTA PRESEI: PIRAMIDA CORUPŢIEI ÎN STAT. BANI, SEX, MÂNCARE – Slăbiciunile demnitarilor

“PROXENETISM ‘Catering’ cu sclave sexuale la domiciliu”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: “O amplă reţea de proxeneţi racola fete sărace din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea şi le obliga să se prostitueze în ţară şi în Italia. În Capitală, fetele erau ‘livrate’ la domiciliu de taximetrişti, membri ai reţelei.

Postările pe internet şi corespondenţele cu clienţii erau întreţinute de Cristina Dragomir, de Ioana Mihalaşcu şi de Irina Anca Oprea. Tot ele negociau tarifele şi colectau banii obţinuţi în urma exploatării sexuale a fetelor. Toată această grupare, condusă de la Milano de Marian Stoica, a fost anihilată de Poliţia Română, în colaborare cu DIICOT. Capii reţelei şi ceilalţi 25 de membri sunt trimişi în judecată, la Tribunalul Bucureşti”.

“‘Jos Băsescu!’, ‘Merkel, România nu-i a ta!’. Zeci de persoane au protestat în faţa restaurantului unde au cinat liderii PPE”, aflăm şi din Cotidianul: Aproximativ 60 de persoane au protestat, marţi seară, în faţa unui restaurant din centrul Capitalei unde au luat cina liderii Partidului Popular European (PPE) veniţi la Bucureşti pentru congresul formaţiunii.

Participanţii la protest au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje ca ‘Nu vrem guvernator, vrem preşedinte ales de popor’. Pe o altă pancartă au fost afişate o fotografie a lui Adolf Hitler, alături de una a cancelarului german Angela Merkel în care acesteia i-a fost desenată o mustaţă similară celei a liderului nazist, şi mesajul ‘Republica Europeană Hitlerkel'”.

Curentul scrie că “Dobriţoiu aruncă voturile fraudate în Afganistan la referendum în curtea MAE”: “Articolul ‘AEP confirmă oficial: militarii români din Afganistan au votat multiplu la referendum’ publicat de ziarul ‘Curentul’ a creat mult deranj la Ministerul Apărării Naţionale condus de către penelistul Corneliu Dobriţoiu. Sau de fapt mai mult deranj la PNL, deoarece un drept la replică semnat de ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu a fost remis ‘Curentul’ de către biroul de presă al PNL şi nu cel al MApN.

Un semn evident că Ministerul Apărării se delimi­tează de această situaţie şi îl lasă pe Dobriţoiu să se certe singur cu jurnaliştii pe acest subiect. Nu ştim care sunt încă motivele, dar Dobriţoiu pare singur în această poveste cu iz de fraudă care ar putea avea consecinţe penale pentru dânsul şi totodată constituie un motiv de demisie/demitere”.

“PIRAMIDA CORUPŢIEI ÎN STAT. Slăbiciunile demnitarilor: bani, sex, mâncare”, scrie şi Evenimentul zilei: “EVZ vă prezintă schema după care se ia şpaga la toate nivelurile. Preferinţele corupţilor se diferenţiază după scara ierarhică. La vârf, banii fac legea. Sexul rămâne mai ales privilegiul magistraţilor. La mâncare poftesc toţi, indiferent de rang. Exemplele sunt relevante.

Pe lista procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt atât persoane cu funcţii importante în stat cât şi din josul administraţiei publice. De şapte ani încoace, 1.500 de oameni au fost condamnaţi definitiv pentru astfel de fapte. Cei mai mulţi au ajuns după gratii în ultimii doi ani, la capătul unor anchete anevoioase şi a demersurilor din Justiţie.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă